Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

пятница, 25 мая 2012 г.

Не від небесної канцелярії: дощові війни на селі

Опади в низці сіл Білозерського району, як би це не дивно звучало, йдуть за графіком. Люди запевняють – з волі керівництва одного з великих сільгосппідприємств хмари розстрілюють зі спеціальної установки.

На зустрічі з керівництвом району місцеві мешканці розповідають: недавно затримали дві машини, на яких було встановлено градобійні установки. Застали просто на гарячому: кілька пострілів і - хмара оминає село. Цьогоріч на Білозерщині, як і в інших районах Херсонщини, пересівали ярові. Але для частини господарств зусилля звелися нанівець. Нові посіви погано зійшли. Всьому виною відсутність дощу. Аграрії визнають – весна видалася на рідкість посушливою. А от кілька злив були відведені від полів саме штучно, градоустановками.
На разі, оцінити наскільки шкідлива сама установка, мають експерти з науково-дослідного інституту. Пристрій, вилучений селянами, направлено туди. Щоправда, районна влада радить місцевим мешканцям все таки звернутися до суду. Позаяк притягнути до відповідальності в інших межах, тих, хто використовує подібні пристрої, немає підстав. В Україні подібна діяльність не вимагає ліцензій.  Відео


Комментариев нет:

Отправить комментарий