Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

пятница, 2 марта 2012 г.

І знову проблеми на херсонській Забалці

Де саме стався порив – не знають навіть у міськводоканалі. За словами мешканців, вже майже два тижні бригада комунального підприємства ніяк не доїде на виклик, аби хоча б перекрити воду, яка біжить під будинки. Це сьогодні вся «забалківська краса» присипана снігом. Під білою ковдрою не видно розмитих місцевих доріг. Ось так виглядає спуск по Чайковського в іншу погоду. Вода з місця пориву дійшла аж сюди. А тут, між іншим, проходить єдиний шлях до школи, розташованої неподалік. Відео

1 березня – Міжнародний день боротьби з наркоманією та наркобізнесом

Історія боротьби з розповсюдженням наркотиків або, принаймні, спроб якось контролювати їх обіг вже налічує більше ста років.
Ця проблема вразила всі без виключення країни. За даними ООН, кількість людей, що мають залежність в світі - більше 200 млн. осіб.
В Україні налічується до 425 тисяч споживачів ін'єкційних наркотиків, третина з них – жінки, в Херсонський області офіційно на обліку перебуває більше двох тисяч, однак спеціалісти зазначають, що насправді таких людей, набагато більше.
Цей чоловік попросив не називати його ім’я та не знімати обличчя. Він - пацієнт обласного наркодиспансеру, на обліку перебуває з 84-ого року. Чоловік розповідає, вперше наркотик спробував у юнацькому віці, каже хотілося спробувати чогось нового. Тоді ще молодий хлопець, навіть не уявляв, чим для нього обернеться ця забавка.
Цей чоловік витратив не один рік життя на боротьбу з наркозалежністю. Однак ця хвороба не відступає і досі. Йому довелось перейти на замінні препарати, що значно полегшило життя. Перестала виникати думка – де взяти дозу, з’явилася робота, і що найголовніше - налагодилися стосунки з родиною. Чоловік розповідає, наразі його найголовніша мрія, повністю позбутися залежності.
Особливо проблема наркоманії в Україні стосується молоді, за даними міністерства охорони здоров'я, кожен п'ятий підліток у віці 14 років вже пробував наркотики. Переважна кількість наркозалежних - це молоді люди у віці до 24-ьох років, які, по суті, і є генофондом нації. Як стверджують лікарі, наркоманія – це соціальна проблема, яка має стояти на першому місці.
Наркоманія – це Ахіллесова п’ята не одної людини, це проблема України вцілому. Вирішення проблеми наркоманії означає позбутися майже половини проблем, які постають перед державою та суспільством. Це першочергове завдання органів державної влади та громадян. Однак, зазвичай в нашій країні про серйозні проблеми згадують лише у пам’ятні дати. Відео

На Херсонщині – гучне пограбування банку

Ввечері, буквально перед закриттям, до відділення зайшов чоловік у камуфляжній формі. Погрожуючи зброєю, невідомий наказав касиру негайно віддати всі гроші. На той момент у банку зберігалося 434 тисячі гривень та 10 тисяч доларів. Склавши здобич у мішок, грабіжник безперешкодно зник. Приміщення установи не охороняється, а тривожну кнопку натиснули вже після того, як сталося пограбування. У міліції кажуть – пошуки за гарячими слідами жодних результатів не дали. Наразі до розкриття злочину долучилися найдосвідченіші оперативники УМВС. Кажуть, з банку у Великій Лепетисі винесли найкрупнішу суму за всю історію пограбувань на Херсонщині. Відео

Весна прийшла з новими тарифами

Нові ціни впровадили по всій Україні. Це пов’язане з рішенням, прийнятим 10-го лютого Національною комісією щодо держрегулювання ринку комунальних послуг. Причина підвищення тарифів - подорожчання електроенергії. У Херсоні вартість послуг водопостачання та водовідведення для населення збільшується більш ніж на 5 відсотків за 1 кубометр. Копійка – гривню береже, особливо зараз, тож не дивно, що настрої у херсонців у перший березневий день – не райдужні. Відео