Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

среда, 2 ноября 2011 г.

Реклама фінансової піраміди чи просто табличка?

МММ 2011, sergey-mavrodi.com – саме з такими написами з’явилися адресні покажчики на частині багатоповерхівок Херсона. З виду табличка як табличка, тільки от її зміст людей насторожує. Пам’ятаючи, що таке МММ, городяни, відверто дивуються – невже у Херсоні так відкрито рекламують фінансову піраміду? Та і де – на житлових будинках, де ще, напевне, живуть колись ошукані вкладники?

Відео

Віталій Кличко у Голій Пристані відкрив боксерський зал

Зайшовши до нового спорткомплексу, герой України не приховує емоцій. Саме через наявність великого, зручного спорткомплексу, гроші на спорудження якого городяни збирали усім миром, Гола Пристань і отримала право на цей ринг. В рамках благодійної програми брати Клички відкрили в Україні 7 боксерських залів. Для самої Голої Пристані ринг від Кличка – щось із розряду фантастики. У дитячій юнацькій школі – 50-т боксерів, але займатися їм було ніде і ні на чому. Та й про який, ринг, яке обладнання мова, якщо спорт в Україні фінансувався завжди за остаточним принципом, а сьогодні, з реорганізацією профільного міністерства, взагалі – виживає. Тренери не приховують – не вистачає елементарного: коштів, аби виїхати на змагання за межі області, не те, що вже країни. Із останніх прикладів - саме через брак фінансування на світову першість до Єревану не потрапив боксер із Голої Пристані Володимир Якубовський.

Відео

Опалювальний сезон у Херсоні набирає обертів.

У Херсоні є опалення. Як тепло у навчально-виховних закладах перевірили на прикладі найбільшою в місті школи № 56. У 2008 році тут встановили автономну котельню, яка оснащена сучасними температурними датчиками. Наразі, температурний режим у класах сягає 20-25 градусів. Збереження тепла забезпечується за рахунок поступової заміни вікон на металопластикові, встановлення відбиваючих екранів.
Теплопостачання отримують і медичні заклади, серед них і міська геріатрична лікарня, що знаходиться в селищі Степанівка.
Наразі заклад централізовано отримує тепло від КП «Херсонтеплоенерго». Температура повітря в стаціонарному корпусі на сьогодні складає 22 градуси. Як запевняють в управлінні охорони здоров’я , ця лікарня не єдина з теплом.
Питання подачі тепла до об’єктів соціальної сфери та житлових будинків знаходиться на постійному контролі. Це багатоповерхівка по вул.. Репіна. Тут у жовтні 2011 року, за рахунок коштів міського бюджету, провели відповідні ремонтні роботи. Наразі, за словами мешканців будинку температура в квартирах тримається на рівні не менше 22 градусів.

Відео

Міжнародний турнір пам’яті Олександра Береша.

Міжнародний турнір зі спортивної гімнастики пам’яті Олександра Береша відбувся. Щороку змагання збирають одних з найсильніших атлетів не лише України, а й Росії, Молдови, Білорусі. Не винятком став і цьогорічний захід. На жаль, не всі друзі Олександра знайшли змогу приїхати до Херсона, тим не менше всесвітньовідомі гості все-таки були. Зокрема, чемпіони та призери Олімпійських ігор різних років: Олександр Світличний, Богдан Макуц, головний суддя змагань, і гімнастка Лілія Подкопаєва.

З запрошених спортсменів на турнір прибули 29 учасників. Серед них представники збірної України, чемпіони Росії, майстри спорту міжнародного класу. Незмінному організатору змагань Світлані Береш з року в рік вдається зібрати небайдужих людей, які допомагають у проведенні турніру. Попри запрошення перенести меморіал до столиці, Світлана вчергове наполягає на необхідності розвивати спортивну гімнастику (вид спорту, яким жив Олександр Береш) саме в Херсоні.

Лілія Подкопаєва, як ніхто інший, знає про всі труднощі в організації турнірів і, як наголосила колишня спортсменка, вона схиляє голову перед наполегливістю Світлани Береш. У той час, коли держава майже кинула напризволяще український спорт, ця жінка не втомлюється підтримувати пам'ять про Олександра і одночасно боротися за розвиток гімнастики нехай і в такому невеликому місті як Херсон.

Через травму не зміг виступити один з головних претендентів на медалі – херсонець Олександр Якубовський. Наш Олег Коломийчук став третім на перекладині і 8-м в абсолютному заліку. Переможцем в «абсолюті» був луганчанин Максим Семянків. У вільних вправах, махах на коні та опорному стрибку кращим став Олег Верняєв. На кільцях та перекладині – чемпіон Росії Дмитро Баркалов. Бруси виграв чемпіон молодіжних Олімпійських ігор у Сінгапурі Олег Степко.

Відео

По життю – з українською піснею

Кожного з учасників колективу згуртувала саме любов до фольклору, до свого - українського. Без народних пісень та традицій себе вони не бачать. Довгий час ансамбль існував під різними назвами, доки не знайшов ту, що підходить більш за все, - «Берегиня». Адже, як кажуть колеги учасників самодіяльного ансамблю, колектив дійсно береже українські традиції. Та нести в маси українську пісню ансамблю доводиться не на сцені обласного палацу культури, а звітуватись за 15 років діяльності – у музичному училищі. І вчити українських пісень – не у власному приміщенні. Адже обласний будинок творчості давно не запрошує гостей. Будівля перетворилася на руїни.

Відео

Чому немає тепла?

Оксана мешкає на Таврійському, кожного дня перевіряє батареї. В родині – дворічна дитина. Хлопчик нещодавно перехворів, а тепер застудився знову. Аби хоч якось зігрітися, родина спить у светрах, накривається кількома ковдрами. Як каже Оксана, у подібній холоднечі живуть не лише сусіди по будинку, а й мешканці навколишніх багатоповерхівок.

Відео

У Херсоні на очах руйнується будинок

Тамара Тихон показує, як виглядає квартира, в якій кілька місяців тому зробили капітальний ремонт. Розвалюватися на очах будинок став у серпні цього року. Люди кажуть – п’ятиповерхівка сідає, але справа не тільки в цьому. Стіни тріщать через навантаження балконів, з якими їхній будинок з’єднаний із сусідньою дев’ятиповерхівкою. Те, що з лоджіями щось не так, мешканці відчули давно. З вулиці на балконах поплила цегла. Люди зверталися до влади, але у відповідь у кращому разі отримували відписки.
Втім, на сьогодні справа, здається, зрушилася з мертвої точки. Буквально днями, коли ситуація на Котляревського стала загрозливою для життя людей, місцева влада зібрала спеціальну комісію. Фахівці постановили – якщо негайно не вижити відповідних заходів – люди втратять житло. Чому у нас на проблему звертають увагу вже як рак свиснув, інше питання. Певно для реакції потрібен фактор небезпеки. А поки аварійні балкони не розбирають, мешканці Котляревського 78 переставляють меблі у квартирах, що руйнуються.

Відео