Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

понедельник, 23 апреля 2012 г.

Новий скандал у Чорноморському біосферному заповіднику

Цього разу предметом промислу виявилася червонокнижна білуга. З огляду на серйозність злочину, складність виявлення і документування діяльності організованої злочинної групи на території закритого заповідника, справою зайнялися в УСБУ.
Джі-пі-С навігатори, потужні засоби лову, вогнепальна зброя… Їх було п’ятеро. У кожного – розписана роль. У море, на оборудки, виходили вночі, з періодичністю, яка тільки дозволяла спорожнювати сітки. Виловлену рибу одразу потрошили. Мішень браконьєрів не сама тушка, а ікра всередині неї.
Білуга – найкрупніший вид родини осетрових і належить до найбільших риб на планеті. ЇЇ довжина може сягати чотирьох метрів, а вік – до ста років. Щоправда, це в ідеалі. Кажуть, у Чорному морі не лише немає білуги таких розмірів, виду взагалі загрожує зникнення. Браконьєрський вилов не дає рибі розмножуватися. Здатності виводити потомство самка білуги досягає у 16-18-м років, дожити до такого віку вдається далеко не кожній особині. Відео

Херсон та Грузія - зустріч міжнародного рівня

До столиці Таврійського краю з робочим візитом прибув Генеральний Консул Грузії в Одесі Теймураз Нішніанідзе. Іноземний гість зустрівся з міським головою Володимиром Сальдо, аби обговорити напрямки можливої співпраці. між Херсоном та Грузією.До столиці Таврійського краю з робочим візитом прибув Генеральний Консул Грузії в Одесі Теймураз Нішніанідзе. Іноземний гість зустрівся з міським головою Володимиром Сальдо, аби обговорити напрямки можливої співпраці. між Херсоном та Грузією.
Як зазначив очільник міста кілька років тому він вже уклав договір про співпрацю з грузинським містом Телаві.
Грузія — промислово-аграрна країна. Провідні галузі промисловості: харчова, легка, машинобудування, чорна та кольорова металургія. Завдяки географічному положенню між Європейською Росією і Азією територія Грузії має важливе транзитне значення. Як зазначив Генконсул, українське місто представляє для Грузії великий інтерес в багатьох сферах. Зокрема економічній, соціальній, та, найголовніше, туристичній.
Теймураз Нішніанідзе підкреслив, такі зустрічі є дуже результативними, однак вони мають бути регулярними. Тому Генконсул, запросив Володимира Сальдо найближчим часом відвідати Грузію. Відео


Малюк впав у відкритий люк. Де шукати винних?

На вечірній прогулянці по дорозі з дитячого садка щось привернуло увагу допитливого Кирила. Зістрибнувши з велосипеда, хлопчик побіг і … зник з поля зору. Не пам’ятаючи себе, Ксенія кинулася за дитиною. Полізла у люк, дістала Кирила. Хлопчик ніби дійсно народився у сорочці. Впавши з майже триметрової висоти відбувся практично легким переляком. У лікарні поставили діагноз – забій волосистої частини голови. Відео

На вітрильній яхті команда українців обігнула земну кулю

У Херсоні для чотирьох киян-мандрівників замкнулася петля навколо землі. Вони перші та єдині вітчизняні яхтсмени, які подолали найскладніші метеорологічні умови - близько 15-ти тисяч кілометрів водного простору Атлантичного океану, в зимовий час пройшли протокою Дрейка та подолали саму крайню точку Южно-Американського континенту Мис Горн!
Перепливши десятки морів, завітавши до різних країн світу, яхтсмени завершують подорож рідними містами. Зовсім нещодавно пришвартували «Купаву» на набережній Херсона.
Команда з чотирьох киян розпочала свій маршрут у листопаді 2009-ого. Під час експедиції на деяких ділянках маршруту її склад змінювався. Планували експедицію на 14-18 місяців, та через технічні проблеми, а також погодні умови, плавання трохи затягнулося. Як зізнаються усі яхтсмени, така подорож навколо світу – мрія з дитинства. Готувалися до плавання близько півроку. Спочатку планували дійти до берегів Антарктиди, однак погодні умови змусили змінили курс.
Під час подорожі з мандрівниками відбулося багато пригод: яхтсменам навіть вдалося двічі оминути морських піратів. Як кажуть члени команди, про те що будуть складнощі - вони передбачали завчасно, до плавання готувалися фізично так і морально. На питання чи була думка відмовитися відповідають твердо «ні»!
Побудовано судно 25-ть років тому. Назву обрали не дарма. Якщо зазирнути у тлумачні словники, то словом «Купава» - іменують водяну лілію. Та як розповів капітан, звернулися і до міфології. «Купава» - найголовніша русалка. Не дарма кажуть, як судно назвеш, так воно й попливе. Водяна царівна напророкувала успіх в експедиції. Однак на цьому Юрій Бондар не збирається зупинятися, каже, що вже через три роки відправиться в нову навколосвітню подорож. Відео