Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

понедельник, 28 мая 2012 г.

Міжнародний хокейний турнір «Кубок Херсона» стартував

Вкидання шайби і змагання розпочалися. У «Фаворит-Арені» стартував Міжнародний хокейний турнір «Кубок Херсона». Змагаються за почесний трофей 6 команд юнаків 2002-го – 2003-го років народження: 5 українських та одна з Білорусі. До речі, минулого року цей хокейний турнір проводився раніше – на початку травня – і також зібрав 6 команд однолітків із Херсона, Запоріжжя, Харкова, Вінниці та російського Ростова. Тоді херсонська команда показала стовідсотковий результат - «Дніпро» посів перше місце та кубок Херсона залишився вдома. Наразі наші хокеїсти так само налаштовані на перемогу. Відео

Диво посеред степу: унікальному дендропарку – 125 років!

Кетен, Варшава, Сахалін і низка міст України. Така географія гостей, які прибули на Херсонщину відзначати одну з найважливіших подій у культурно-науковому просторі країни. Вже за кілька годин - серйозна конференція. А поки всі зібралися в найкрасивішому куточку перлини степу – у центрі дендропарку, перед озером. Господар свята, директор біосферного заповідника «Асканія-Нова», Заслужений природоохоронець України, член Національного комітету ЮНЕСКО Віктор Гавриленко зі сцени та в інтерв’ю не приховує емоцій: у солідну дату є чим пишатися.
Знамените озеро, акуратні алейки, величні дерева… Здається, вони пам’ятають самого Фрідріха Фальц-Фейна. Тоді, у далекому 19-му столітті, мало хто вірив у перспективність планів господарника і мецената. Мовляв, ну як посеред степу зростатимуть саджанці чудернацьких дерев, завезені з Європи. А він взяв і довів: дендропарк у посушливій зоні – не утопія. Відео

Реформи медицини на Херсонщині тривають

Поміряти тиск, проконсультуватися з лікарем, чи просто купити пігулку – мешканці села Іванівка Голопристанського району можуть це зробити лише подолавши дев’ять кілометрів. Нещодавно у населеному пункті закрили єдиний фельдшерсько-акушерський пункт.
Найближчий медичний заклад знаходиться у сусідньому селі. Жителі Іванівки занепокоєні, адже, як кажуть, можуть взагалі залишаться без медичного обслуговування.
Варвара Танська, мешканка села розповідає, більше за все від нестачі медичного закладу страждають діти та люди похилого віку, адже вони потребують особливої уваги. Хвороби серця, проблеми з тиском чи звичайна застуд – як каже хвороб вистачає.
Як кажуть селяни, ситуація загострюється тим, що попереду літо – час що вимагає підвищеної обережності, адже збільшується кількість укусів змій, павуків та інших небезпечних тварин. А медпрацівника на селі навіть не має.. Один вже на пенсії, другий у декретній відпустці, тож екстреної допомоги селянам чекати не має від кого.
Як сказали у Садівській селищній раді, люди здебільшого перебільшують: автобуси ходять регулярно, а в дільничній лікарні місця усім вистачає – тож, без медичного обслуговування - ніхто не залишився. Віталій Цуркан, селищний голова, розповів, ФАП закрили після того, як заклад передали на баланс району. Звичайно, ці закриття у селищній раді виправдали:
Звісно, цього майже ніхто не заперечить. Людей, які б погодилися працювати на 800-от гривень, та ще й у селі, де немає гідної підтримки з житлом – скоріш за все вже не має. Усі молоді та працездатні шукають іншу роботу. А що ж тоді робити тим, що живуть у таких населених пунктах, як Іванівка Голопристанського району? У селищі проживає близько семисот осіб, з них здебільшого пенсіонери. Нещодавно тут закрили ФАП, до цього законсервували школу, а дитячого садочку взагалі ніколи не було. Єдине, що залишилося в людей – це церква та будинок культури. Відео