Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

среда, 4 мая 2011 г.

Рибна афера

Масштабну оборудку на Азовському узбережжі виявили співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС. У Генічеському районі браконьєри масово виловлювали рибу, прикриваючись науковими цілями. Оперативники отримали інформацію про те, що один із науково-дослідних інститутів виловлює бичок зовсім не в межах, передбачених державною квотою. Коли дані почали перевіряти, з’ясувалося, що у справі замішана група осіб.
Оперативники встановили, два сейнери, що належать одному із місцевих рибгоспів, виходили в море не менше 6-ти разів. Тільки за одно ходку, звечора до ранку браконьєри виловили 40 тонн бичка. За добре налагодженою схемою здобич завантажувалася на рефрижератори і вивозилася за межі регіону.

Радониця: як правильно поминати померлих?

У вівторок другого тижня після Великодня православна церква відзначає Радоницю. Цього дня поминають померлих вперше після свята  Христового Воскресіння. Проте в народі повелося приходити до кладовищ та поминати покійних раніше – через тиждень після Великодня. І так само повелося, що люди на могилах померлих родичів вважають за обов’язкове – хильнути чарку. Цьогорічні поминальні дні винятком не стали – 1-го травня на кладовищах, як от на цьому Комишанському, багатолюдно, біля переважної більшості могил - трапеза з вже незмінною складовою – алкогольними напоями.