Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

понедельник, 28 мая 2012 г.

Реформи медицини на Херсонщині тривають

Поміряти тиск, проконсультуватися з лікарем, чи просто купити пігулку – мешканці села Іванівка Голопристанського району можуть це зробити лише подолавши дев’ять кілометрів. Нещодавно у населеному пункті закрили єдиний фельдшерсько-акушерський пункт.
Найближчий медичний заклад знаходиться у сусідньому селі. Жителі Іванівки занепокоєні, адже, як кажуть, можуть взагалі залишаться без медичного обслуговування.
Варвара Танська, мешканка села розповідає, більше за все від нестачі медичного закладу страждають діти та люди похилого віку, адже вони потребують особливої уваги. Хвороби серця, проблеми з тиском чи звичайна застуд – як каже хвороб вистачає.
Як кажуть селяни, ситуація загострюється тим, що попереду літо – час що вимагає підвищеної обережності, адже збільшується кількість укусів змій, павуків та інших небезпечних тварин. А медпрацівника на селі навіть не має.. Один вже на пенсії, другий у декретній відпустці, тож екстреної допомоги селянам чекати не має від кого.
Як сказали у Садівській селищній раді, люди здебільшого перебільшують: автобуси ходять регулярно, а в дільничній лікарні місця усім вистачає – тож, без медичного обслуговування - ніхто не залишився. Віталій Цуркан, селищний голова, розповів, ФАП закрили після того, як заклад передали на баланс району. Звичайно, ці закриття у селищній раді виправдали:
Звісно, цього майже ніхто не заперечить. Людей, які б погодилися працювати на 800-от гривень, та ще й у селі, де немає гідної підтримки з житлом – скоріш за все вже не має. Усі молоді та працездатні шукають іншу роботу. А що ж тоді робити тим, що живуть у таких населених пунктах, як Іванівка Голопристанського району? У селищі проживає близько семисот осіб, з них здебільшого пенсіонери. Нещодавно тут закрили ФАП, до цього законсервували школу, а дитячого садочку взагалі ніколи не було. Єдине, що залишилося в людей – це церква та будинок культури. Відео


Комментариев нет:

Отправить комментарий