Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

вторник, 20 марта 2012 г.

Сонячний годинник у Херсоні - у п’ятірці незвичайних в Україні

Aнглійський лікар-гуманіст, філантроп, Джон Говард вивчав стан госпіталів та лікарень для бідних, піклувався про умови утримання в’язнів, допомагав хворим на інфекційні захворювання. В Херсоні, де в той час лютувала епідемія тифу, Говард відвідував лікарні, тюремний замок, лікував людей за власні кошти. При цьому сам заразився на тиф і тут помер. За заповітом Джона Говарда, у Херсоні встановили пам’ятник у вигляді сонячного годинника із зображенням барельєфа видатного гуманіста. Щодо інших незвичайних хронометрів, то поряд з херсонським у п’ятірці - годинник на ратуші у Кам’янець-Подільському, той, що біля входу до Київського зоопарку, львівський - з фігурами, що рухаються, та намальований прилад для вимірювання часу на стіні церкви в одному з сіл Закарпатської області. Відео

В Україні планують заборонити аборти

Слідом за податком на бездітність для тих, кому за 30, відтепер планують заборонити аборти. У Верховній Раді запропонували відповідний законопроект.
Як пояснюють автори документу однією з найголовніших причин даного рішення є погана демографічна ситуація, що склалася в країні. У пояснювальній записці зазначено, що один мільйон подружніх пар в Україні - не мають дітей, з них більше вісімсот тисяч - через безпліддя жінок, основною причиною яких є - аборт. Крім того, за останні 12 років населення України зменшилося на 5 мільйонів. Найбільше таку пропозицію підтримали у церкві.
Як зазначають представники медицини, таке рішення неоднозначне. Лікар акушер-гінеколог Олександр Коробов каже, в нашій країні над цим питанням дискутують вже декілька десятиліть, с тих самих пір, як почали робити перші операції зі штучного переривання вагітності. На думку фахівця, через заборону – кількість абортів не зменшиться, їх почнуть проводити «підпільно».
Щодо демографічної ситуації, то тут думки медиків та церкви об’єдналися – заборона абортів цю проблему не вирішує. Забороняти необхідно з інших приводів. Медики зокрема наголошують на негативний вплив самої операцій на стан здоров’я жінки. Як запевняє Олександр Коробов, у першу чергу необхідно про це людей інформувати.
Наразі в профільному парламентському комітеті вважають, що дану ініціативу необхідно винести на обговорення. Так як заборона абортів також порушує й права жінок. Напевно урядовцям слід замислитися не над наслідками від абортів, а над їх причинами. Як запевняють експерти, зазвичай жінок на такі дії наштовхують соціальні негаразди, що спричинені саме несприятливою ситуацією в країні. Відео

Херсонщина: як трагедія згуртувала селян

Біда сталася в родині Маслових. У будинку, де мешкало п’ятеро людей, виникла пожежа.
Від отриманих опіків спочатку помер 3-річний Миколка, а за кілька днів у реанімації не стало і його шестирічної сестрички Іринки. У тяжкому стані в обласній лікарні перебувають батько дітей та бабуся. Родичі розповідають: на порятунок 32-річного Олександра та 56-річної Марії щодня необхідні тисячі гривень.
Той день розділив життя родини Маслових навпіл, на «до» і «після». Коли в будинку стався вибух, всі були вдома. В чому причина, досі з’ясовується. Можливо, дійсно вибухнула каністра з-під пального, що опинилася біля пічки. Односельці ж кажуть, не важливо, як і що там було. Малечі не повернути. Рятувати треба дорослих. Олександр обгорів двічі – спершу – біля плити, потім, коли виносив із палаючої хати обох дітей. Відео