Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

воскресенье, 6 ноября 2011 г.

Вовченята і не тільки. Херсонський зоопарк

На острові звірів, що у Гідропарку, з’явилося двоє вовченят. Їм по 5-ть місяців. Нових мешканців зоопарку подарували. Наразі його працівники намагаються вовченят приручити.

Відео


У Херсоні на потік ставиться модернізований комбайн «Скіф»

У працівників «Херсонського машинобудівного заводу» на наступний рік – великі плани. В 2012-му тут мають випустити 300 комбайнів нового покоління «СКІФ 230А» та 400 нових жниварок. Та це ще не все. Також планують освоїти і серійний випуск комбайна «СКІФ 250».

Відео

Туризм на руїнах: на Херсонщині знищується унікальна пам’ятка історії та архітектури - склеп Фальц-Фейнів.

На сполох забили мешканці села Новочорномор’я, що у Голопристанському районі. Нещадно руйнується фамільний склеп родини відомих меценатів – Фальц-Фейнів.
Вишукану восьмиметрову споруду у найкрасивішому куточку села - з видом на озеро Кругле Олександр Фальц-Фейн збудував у пам'ять про дружину. Софія Фальц-Фельн померла досить рано, залишивши четверо неповнолітніх дітей. Через п’ять років у склепі поховають і голову родини. Втім усипальнею будівля прослужить недовго. Після революції тіла подружжя викинуть, а багато прикрашений склеп розграбують. Кажуть, комусь із місцевих таки вдасться таємно перепоховати останки людей, які так багато зробили для села. Жахливу історію про наругу над похованням меценатів у Новочорномор’ї місцеві переказують із покоління в покоління. Насправді ж наруга продовжується. Як інакше назвати байдужість держави до пам’ятника, до речі, офіційно занесеного до відповідного реєстру. У сільраді не бачать іншого виходу, як шукати підтримки серед небайдужих людей, хай навіть інвесторів, яких зацікавить бізнес у населеному пункті з таким історичним минулим.

Відео