Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

среда, 25 января 2012 г.

Перемога із самого Києва. Херсонський бандурист став призером на Всеукраїнському фестивалі «Червона Рута»

Цього року вперше змагалися виконавці автентичної народної української музики. У цьому напрямку призером став херсонський бандурист Євген Ветрук, який отримав перше місце за напрямком – кобзарсько-лірницьке виконавство. Херсонець каже, перемога для нього стала несподіванкою. До столиці їхав не для того, аби позмагатися з іншими, а для того, щоб познайомитися з іншими конкурсантами та побачити вже знайомих виконавців.
Євген Ветрук не професіонал, опановувати музичний інструмент почав лише у 2005 році. Про те, що в нього є якісь музичні здібності, він навіть не уявляв. Однак перші спроби для нього увінчалися успіхом, згодом хлопець купує власну бандуру. Музика для нього стає ніби покликанням. Грати він стає все частіше, і у 2007 році йде на навчання до Херсонського музичного училища.
Про те, аби співати за гроші, херсонець Євген Ветрук навіть не задумувався, музика лише для задоволення. Зараз бандурист співає лише для себе, своїх друзів та родичів. А ще - на творчих вечорах та мистецьких заходах. Відео

Комментариев нет:

Отправить комментарий