Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

среда, 28 декабря 2011 г.

Герої спортивного року 2011

У своїх промовах «головні» не згадали про кількість спортсменів, яка залишила Херсон і тепер успішно захищає кольори інших клубів та країн. Не уточнили також, чому спортсменів на закордонних змаганнях супроводжують не тренери, для яких постійно не вистачає коштів, а делегація різного роду чиновників. І коли врешті Херсон перестане бути інкубатором спортсменів для інших міст.

На всі ці змагання Олександр їздив за власний кошт, а в кінці року можновладці нагородили спортсмена шматком скла, ламінованим папером і квіткою. Схоже це якраз ті три складових, які необхідні для подальшого розвитку каратиста. У наступному сезоні Олександр Єрьоменко готується виступати на чемпіонатах Японії, Сполучених штатів та Європи.

Саме так Василь Михайлов став чемпіоном Європи в польській Варшаві. Попри те, що йому не дісталася херсонська статуетка, борець вільного стилю продовжує будувати плани на новий рік. Серед них: вчергове стати чемпіоном України та здобути ліцензію на першість Світу.

Кілька героїв спортивного року таке звання здобувають не вперше. Зокрема, Дар’я Тихова – призерка чемпіонату Європи з кульової стрільби, учасниця Олімпійських ігор у Пекіні, та Мадонна Баранова – триразова чемпіонка світу з кікбоксингу вже отримували цю нагороду в 2009 році. Відтак, у спортсменок, які мають ім’я в світовому спорті і велику кількість міжнародних трофеїв, буде ще один комплект нагород місцевого рівня.

Звання «героя» також отримали веслувальники Андрій Приведа та Олександр Коновалюк, легкоатлетка Вікторія Кравченко та пауерліфтер Дмитро Грицаєнко. Кращими тренерами стали: Олег та Георгій Волощуки, Віктор Слюсар, Ніна Маслова та Сергій Мягков. Поза камерою певна частина тренерів обурюється: краще б гроші, які пішли на це святкування, віддали спортсменам на підготовку або нагородили грошовими призами. Дехто з тренерів ігнорував захід.
Друга частина святкування була присвячена 20-й річниці українського футболу. За останні роки херсонському футболу відзначати особливо немає чого, хіба що перемоги на аматорському рівні, проте футбольна справа все-таки зрушила з мертвої точки. Як мінімум – повернули «Кристал» до професіоналів, де вже не перший день грають «Мир» та «Енергія».

До слова, Віктор Бербенцев отримав звання заслуженого працівника фізичної культури і спорту України. Всі, кого було обділено президентським званням, були відзначені іншими нагородами. А це близько 3-х десятків голів, заступників, членів та начальників. Кращими футболістами стали, зокрема, два Євгени: Кривошейкін та Сопяніченко, Максим Лунеко та Артем Ситало. Відео

«Різдвяний подарунок» від «Художньої школи»

«Різдвяний подарунок» - так називається серія виставок учнів херсонського навчально-естетичного комплексу «Художня школа». Роботи презентували в міській галереї творчості дітей та молоді «Синій кіт». Виставку присвячено новорічним та різдвяним святам.
Усі роботи представлені у різних тонах, форматах, та стилях, навіть виконанні за допомогою різних матеріалів. Юні художники на виставці представили свій внутрішній світ. Учениця «Художньої школи» Софія за два роки навчання у комплексі створила вже близько п’ятдесяти робіт, одна з них потрапила на новорічну виставку.
Яке ж зимове свято без карнавалу? Різнобарвні маски, вишукані шляпи, та блискучі наряди - на виставку юні художники завітали в образах казкових героїв. На виставці на дітей очікували ігри, розваги, весели хоровод та подарунки.
На свято до дітей в образі Діда Мороза завітав Херсонський міський голова Володимир Сальдо.
Усі, хто завітав на свято отримали свій різдвяний подарунок. У них з’явилася можливість поринути у прекрасний казковий світ дитинства. Відео

Згуртованість на Димитрова, 19

Так, у Херсоні за адресою Димитрова,19 члени ОСББ організували для мешканців свого будинку справжнє свято. Кажуть, ще декілька років тому про таке активне життя будинку навіть не мріяли. Тетяна Романча, одна із членів ОСББ, організовує новорічний захід вже не вперше. Крім цього, дівчина щотижня збирає дітей на уроках рукоділля, заохочує їх до спільної та цікавої роботи
Нам здалося, що на рідкість, у будинку на Димитрова, 19 із 364-х квартир – сусіди ставляться один до одного дружньо. Їх об’єднала спільна мета – покращення умов життя. Починаючи з 2007 року, мешканці власноруч збирають кошти на облаштування будинку та проведення свят: навіть весілля гуляють тут усі разом. Мешканці уже вирішили низку комунальних питань, зокрема встановили нову насосну станцію, домоглися будівництва пандуса, відремонтували 4 ліфти, дах та під’їзди. На сьогодні ще є невирішені питання. Одне із них – проблеми з електроенергією. Тож крім організації свят, їм є над чим працювати. Відео

Підвищення тарифів на «комуналку» - реакція споживачів

Під’їзд стандартної херсонської багатоповерхівки. Мешканці Покришева 14-ть вже звикли і фарбувати, і ремонтувати тут самотужки. Переконані – нічого не зміниться і з прийняттям нових тарифів. Будинок здали в експлуатацію у 80-му. Відтоді, кажуть мешканці, в ньому не те що капітального, жодного поточного ремонту не було. Матеріали ж, необхідні при ліквідації аварійних ситуацій, люди купували власним коштом, хоча їх мав би надати ЖЕК. А відтак мешканці проти підвищення вартості послуг, які не надаються.
Натомість у міськвиконкомі переконані - підвищення тарифів - вимушений крок, зумовлений приведенням їх до економічно обґрунтованих розмірів. І аргументують недавнє рішення вимогами постанови Кабміну про зміну єдиного порядку обчислення розрахунків на тарифи за комунальні послуги, та підвищенням мінімальної заробітної плати в крані. Відео

У Херсоні горіло судно

На момент виникнення пожежі на судні перебували 15-ть членів екіпажу. У спробі побороти вогонь, опіки отримав другий помічник капітана. Людей евакуювали. Локалізувати пожежу вдалося лише через три години. Для її гасіння залучили насосну станцію. Судно водозміщенням 4 тисячі 400 тонн, яке належить одній із російських компаній, прибуло до Херсона взяти вантаж. На момент пожежі на ньому вже було тисяча чотириста тонн металобрухту. За даними МНС, із суховантаж сильно вигорів із середини і потребуватиме серйозного ремонту. На разі встановлюється сума збитків Відео