Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

понедельник, 31 октября 2011 г.

40 років з мистецтвом

З нагоди ювілею у художньому музеї підготували ретроспективну виставку. Колекцію збирали протягом декількох десятиріч, починаючи з 60-х років. За словами співробітників музею, представлені понад 100-та робіт - це лише частину творчого доробку художників Херсонщини.
Відео 


Ще нещодавно тут протистояли забудові, сьогодні - висаджують дерева

У мешканців навколишніх будинків та херсонських чиновників - садівниче приладдя та саджанці молоденьких дерев. Тут хочуть дати зеленій зоні нове життя. Ще на початку 50-их неподалік від колишнього консервного комбінату висадили кілька тисяч дерев. Парк став місцем відпочинку мешканців називаємої в народі Монастирської Слободки. А от близько року тому люди вийшли на битву за зелену зону у буквальному сенсі, адже над нею нависла загроза – забудова. Та херсонці відстояли зелені насадження
Відео


Херсонські депутати: знову за старе?

Те, що частині депутатів набридли сесії у форматі швидко і мирно, очевидно. Позаяк на останньому засіданні обранці Херсона знову взялися за старе – з-під сукна витягувалися питання, яких у порядку денного не було й бути не може. Згідно із законом про доступ до публічної інформації, на сесії розглядаються лише проекти рішень, за 20-ть днів опубліковані у засобах масової інформації. А відтак – все, що з голосу – не інакше, як популізм. І депутати, що проходили спеціальний курс навчання, про це не можуть не знати.
По суті ж питань порядку денного у депутатів майже не виникло зауважень. Правда, певний резонанс викликало питання про впорядкування меж парку імені Леніна. Частина депутатів пов’язує його розгляд на сесії із планами на будівництво в центрі Херсона закладу американської мережі швидкого харчування.
Відео


Полиця і вагон – без варіантів. І знову сюрпризи від залізниці

На офіційному сайті «Укрзалізниці» повідомляється: такі нововведення дозволять послідовно і рівномірно заповнювати вагони потяга а також ефективно використовувати існуючий вагонний парк. За повідомленням залізничників, "зайві" вагони відчіплятимуть і використовуватимуть з тими потягами, на які існує більш високий попит. Згідно нових правил, поки в одному вагоні даного типу (СВ, купе, плацкарт) не залишаться менше 9 місць, придбати квиток до наступного вагону не можливо. Правила стосуються тільки потягів внутрішнього сполучення.

Відео


Маршрутний інцидент у центрі Херсона

За даними управління МНС, пожежа сталася під час руху пасажирського транспорту, на вулиці Карла Маркса. В автобусі херсонського виробництва загорівся двигун. На щастя, обійшлося: людям, що перебували в салоні, вдалося вибратися з автобусу. Візуально суттєво не постраждав і транспорт. На місце події співробітники МНС прибули оперативно.
Але факт залишається фактом - це далеко не перший інцидент із маршруткою в Херсоні. Ми не раз розповідали про дорожньо-транспортні пригоди, в яких гинули та травмувалися пасажири. Та от висновків з трагедій, судячи з усього, не зроблено жодних. Херсонські маршрутки залишаються небезпечними, щомиті наражаючи на ризик людей, які користуються послугами перевізників.
Що ж до інцинденту з пожежою у маршрутці – тут перевізники взяли на себе зовсім інші функції. Коли журналіст ТРК ВТВ плюс намагався зафіксувати подію, на його адресу залунали погрози. Висновок один: є що приховувати?
Нагадаємо, за Законом України «Про інформацію», будь яким чином забороняється перешкоджати професійній діяльності журналіста, який знаходиться при виконанні службових обов’язків. Відповідальність за подібні дії передбачена кримінальним Кодексом України. Втім, вірогідно, для тих, хто прибув на місце події, закон не писаний. Напрошується висновок. Їх діяльність також регламентується законодавством і умовами ліцензії. І якщо вони – повні, російською, «беспредельщики», по відношенню до представників ЗМІ, як вони можуть турбуватися про пасажирів? За допомогою ненормативної лексики і сили?

Відео