Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

среда, 19 октября 2011 г.

Перші жертви «тихого» полювання

Добре, якщо серед збирачів – люди, які знаються на видах грибів. Якщо ж ні – компанія наражається на ризик тяжкого отруєння. Днями після вживання зібраних дарів лісу до реанімації потрапили п’ятеро мешканців Голої Пристані. В обласному управлінні МНС зазначають – зазвичай труяться не місцеві, а заїжджі. Причина банальна – люди просто не розрізняють їстівні і небезпечні гриби.
У народі існує кілька способів перевірки зібраних грибів. Класика – кинути цибулину в ємність, де ті варяться. Якщо почорніє, значить, вживати в їжу це небезпечно. Втім, і медики, і еменесники, і навіть затяті грибники радять інше: не ризикувати, якщо не впевнені. Відео http://www.vtvplus.com.ua/lang/ua/news/kherson/31728-persh-zhertvi-tihogo-polyuvannya.html

Діти з вадами слуху вивчають провідну тему з історії України

У школі інтернаті для дітей з вадами слуху приготували свято. З піснями та танцями, іграми та вікторинами. Мета заходу - зробити сприйняття інформації для учнів інтернату більш доступним.
Захід відбувся в рамках піврічного проекту «Острів доброти». Його організатори у такий спосіб намагаються допомогти дітям з вадами слуху. На їх думку, з таким підходом інформація сприймається набагато легше.
Завуч Мар’яна Мартинюк зазначає, цим дітям не вистачає безпосереднього спілкування. І хоча подібні заходи у школі організовують постійно, цього недостатньо. Слід привернути увагу суспільства до проблем дітей, що живуть з обмеженими фізичними можливостями.
У школі - інтернаті виховується 90-то дітей, хтось чує лише частково, а хтось взагалі живе у повній тиші. Однак не зважаючи на це, вони радіють життю, шукають у собі таланти і прагнуть до нових знань. Відео

Хокей. Дніпро-2002(Херсон)-Сокіл-2002(Київ), Футбол. Кристал(Херсон)- Єдність(Плиски)

До дня святкування 10-річчя ДЮСШ «Дніпро» підопічні Валерія Стрілкова провели товариську зустріч проти київського «Сокола». «Дніпро 2002» – це команда наймолодших вихованців нашої школи, але вже навчених перемагати. З огляду на останні події, відтепер столичні гості приїжджатимуть до Херсона з острахом. У Чемпіонаті України серед юнаків до 12 років кияни у двох матчах закинули лише дві шайби, а пропустили від херсонців – 16. Така ж програшна доля спіткала і наймолодших гостей. У першій зустрічі дніпрята виграли – 9:4, у другій – 9:7.
Зважаючи на відносно молодий вік хокейної школи, їй вже є чим пишатися, але ще більше роботи в Стрілкова, Пойди та Максимовича попереду. Можна впевнено сказати, що Херсон випускає конкурентноздатних хокеїстів, не гірших за вихованців Харкова та Києва. Та головна проблема провінційних клубів, що ці найкращі, в пошуках кращої долі, їдуть до багатих мегаполісів. Так, херсонці вже представлені в молодіжній збірній України та кількох клубах Професійної Хокейної Ліги. Чи залишиться теперішнє покоління захищати кольори рідного клубу, побачимо за кілька років.
Свою безпрограшну серію «Кристал» продовжив і в 13 турі. У домашньому матчі херсонці приймали аутсайдера чемпіонату – «Єдність» з міста Плиски. Цілком очевидно, що після нелегких суперників, таких, як «Украгроком», з яким «Кристал» зіграв внічию, у теперішньому матчі особливих проблем не буде. Після двадцятихвилинної розвідки перший м’яч забиває Андрій Барладим, за ним відзначається Ігор Бездольний і останній третій гол на рахунку Артема Ситало. Другий тайм команди провели без голів. Відтак, перше коло чемпіонату «Кристал» завершує на десятому місці. Та вже на початку другого кола на херсонців чекають три складних тури: 22 жовтня ми прийматимемо новокаховську «Енергію», якій поступилися в першому турі 0:4, потому – зустріч з черкаським «Славутичем», який посідає третю сходинку, і в 16-му турі в гості приїде лідер групи – ФК «Суми». Відео