Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

пятница, 2 декабря 2011 г.

Баскетбол. Вільна боротьба. Хокей.

Чемпіонами міської спартакіади з баскетболу серед школярів стала команда 53 школи. Здобувши 4 перемоги у 5-ти зустрічах команда забезпечила собі перше місце. Головним конкурентом переможців були вихованці 46 школи, які також набрали 9 очок. Проте в очному поєдинку вони поступились - 16:17. Однакову кількість очок, а саме по 8, набрали баскетболісти 1-ї та 30-ї шкіл, але в особистій зустрічі перемогли останні – 16:10 і, відповідно, посіли третє місце.

Для чемпіонів та призерів України відкритий кубок Херсонської області з вільної боротьби не став випробуванням. Ілона Прокопевнюк у вазі до 40-ка та Олена Кремзер у вазі до 44-х кілограмів, без проблем перемогли і на домашніх змаганнях. Стали першими і дві призерки національних перегонів – Єлизавета Сайдакова та Людмила Гнат. Серед хлопців зокрема відзначились Василь Танчев, Сашко Златов, Вадим Супрунюк та бронзовий медаліст чемпіонату України у вазі до 100 кілограмів Іван Малюк. Головний трофей здобув і ще один Іван, але вже на Кубку України, який відбувся в Чернігові. Нещодавно херсонська команда повернулася зі змагань. У своїх категоріях, перше місце виборов Іван Іздебський, Вікторія Лата стала другою і третім був Євген Конарев.

Репетиція фіналу? За відсутності Пойди та Дрозда, на гру проти «Одеси» довелося вийти травмованому Букатіну. Як і очікувалось зустріч володарів кубків не була звичайною прогулянкою. Хоча в перших двох періодах господарі виглядали більш ніж переконливо. Після шайб Стрілкова, Букатіна, Білоуса та дубля Павлишина, «Дніпро» вів у рахунку – 5:2. В останній третині одесити перейшли у відкритий наступ. До шайб Клеги та Деркача, в третьому періоді додалися ще одна від Клеги і дві - від Сердеги. Натомість херсонці відповіли лише голом Ігоря Павленка. До овертайму справа не дійшла, а рахунок так і залишився на користь «Дніпра» – 6:5. Наступну гру наша команда проведе вдома 11 грудня проти миколаївського «Оріона». Відео

Перше грудня – міжнародний день боротьби зі СНІДом

В Україні перший випадок захворювання на СНІД виявили саме у Херсоні в 1987 році. Для країни це і стало точкою відліку. На сьогодні в обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом офіційно зареєстровані три тисячі одна особа з синдромом набутого імунодефіциту.
Наталя Мєлєнтьєва на черговому прийомі у лікаря. Не пропускає жодного візиту. На обліку у центрі профілактики та боротьби зі СНІДом жінка ще з 98-го року. Про те, що інфікована, дізналася на сьомому місяці вагітності. Тоді ще двадцятитрирічна дівчина, навіть уявити не могла, звідки в неї така страшна хвороба. Як виявилося згодом, інфекцію отримала від чоловіка.
Від сина жінка не відмовилася. Зараз хлопчику 13 років. І що найголовніше, хворобу в нього не виявили. Для Наталі дитина стала стимулом для того, аби жити далі, радіти кожному дню. Адже попереду в неї ще багато випробувань. Постійна боротьба з недугою, плітки односельців.
Понад 77% серед ВІЛ-позитивних - українці працездатного віку від двадцяти п’яти до п’ятдесяти років. Лікарі констатують, про свій статус знає лише кожен четвертий інфікований. Головним чинником розповсюдження СНІДу залишається - незахищені статеві стосунки, а вже потім вживання ін`єкційних наркотиків та від матері до дитини.
Як стверджують лікарі, наразі ситуація дещо покращується. Якщо в 2010-му виявили 594 випадки захворюваності на СНІД, то цього річ – 556. Зниження спостерігається. Але найбільша перешкода залишається. Це недовиконання профілактичних програм.
Зазвичай в нашій країні про серйозні проблеми згадують лише у пам’ятні дати. Однак СНІД - це не просто проблема, це загроза, про яку треба пам’ятати завжди. Відео

Різдвяний піст – очищення тіла і душі

Українці очищують тіло та душу - до сьомого грудня триватиме Різдвяний піст або Пилипівка. У цей період заборонено не тільки вживати певну їжу, а й алкогольні напої та палити. Про це добре знає мешканка Херсона Яна Бебко. Дівчина постує вже не вперше. У бажанні постувати Яну підтримує її мати, Вікторія. Доньку від такого рішення не відмовляє. Адже жінка знає, що означає піст в духовному та фізичному розумінні. У Херсонському Успенському соборі кажуть – для духовного очищення до церкви у період посту ходити обов’язково. Інакше гастрономічне обмеження перетвориться на звичайну дієту. За словами настоятеля, піст потрібно сприймати, як духовні ліки. Долучитися до нього – ніколи не пізно. Слід зазначити, що піст полегшується для тих, хто хворіє або працює на важких роботах, вагітних та жінок із грудними дітьми. Відео

Пікет у центрі Херсона

За словами протестувальників – у них спільна мета: висловити невдоволення діями влади, зокрема в частині пільгової політики. Проти славнозвісного законопроекту воїн-інтернаціоналіст Борис Мухригін протестував під стінами Верховної Ради, з тими ж переконаннями прийшов і на центральну вулицю Херсона. Впевнений – змін домогтися може тільки небайдужість самих людей. Представники малого бізнесу в руках тримають гасла про невдоволеність новим податковим кодексом. За словами людей, з прийняттям змін частина їхніх колег змушені закривати торговельні місця. А відтак сьогодні вони збирають підписи під зверненням до комітету з питань підприємництва Верховної Ради, з проханням переглянути певні норми закону. Акція під кінотеатром «Україна» тривала кілька годин, схваливши текст чергового звернення до головних державних інституцій, пікетувальники розійшися. Відео