Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

вторник, 17 января 2012 г.

Трагедія на пішохідному переході в Херсоні

Херсон не може оговтатися від дорожньо-транспортної пригоди, яка у п’ятницю 13-го сталася по вулиці Перекопській. 31-річний водій маршрутного автобуса марки «Богдан» прямо на пішохідному переході скоїв наїзд на п’ятикласника. Від отриманих травм дитина загинула на місці. За інформацією ДАІ вже встановлено: трагедія сталася через порушення правил дорожнього-руху водієм. Дивно, але чомусь той, хто сидів за кермом маршрутки проігнорував вимоги проїзду пішохідного переходу, не пропустивши школяра, який дорогу переходив якраз за правилами. Ще одне питання – швидкість, з якою рухалася маршрутка. Адже від сили удару дитину відкинуло на кілька метрів. За словами людей, які працюють у закладах, розташованих у районі колишнього консервного комбінату, водії часто ганяють, не пропускаючи пішоходів. Перейти через цю зебру – лотерея. Відео

Перші Дракошки Херсона

Цього разу голос немовляти пролунав лише в одній лікарні – пологовому будинку №1 Суворовського району. О 4:40 тут народився хлопчик. Херсонський міський голова Володимир Сальдо, традиційно прибув до медичного закладу – привітати щасливу маму та маля.
Малюк народився просто-таки богатир – вагою майже 4 кг. Для його 28-и річної матері, Юлії Смоли, - це вже друга дитина. Жінка каже, народжувати під святкові феєрверки стало для неї справжньою неочікуваністю. Херсонський міський голова Володимир Сальдо зробив подарунок для щасливої родини – плазмовий телевізор. Та це ще не все. Під час зйомок репортажу повідомили гарячу новину – на світ з’явилася дівчинка. Міський голова відреагував миттєво, подарувавши крихітці найнеобхідніше – коляску. Зі свого боку медики обіцяють у 2012 році створювати для майбутніх мам ще кращі умови, аби тільки народжували.
Подарунки отримали і ті мами, які народили напередодні новорічних свят. Як зазначає Юрій Остапчук, минулого року у пологовому будинку №1 з’явилася найбільша кількість дітей у місті – півтори тисячі. Вцілому ж у Херсоні у порівнянні з 2010-м у 2011-му році народилася майже однакова кількість немовлят. Цікаво, чи зміниться картина протягом нового, 2012-го року.  Відео

Новорічні свята під дощем

Здавалося б, для Херсона проблема зовсім не нова: багатоповерхівок, в яких «тече» - достатньо, та бюджетних коштів на всіх не вистачає. Мешканці цього будинку ремонту дочекалися. Однак як кажуть, до цього покрівля текла зрідка, а тепер будинок заливає.
Одразу після перших ознак невдалого ремонту покрівлі, мешканці будинку звернулися до різних інстанцій, почали з ЖЕКу, а завершили управлінням ЖКГ та листом до Херсонського міського голови. Але, як кажуть люди, ніякої допомоги досі не отримали, відповідь одна - чекайте «ясного неба».
Вологі стіни та ржаві плями на побілених стелях - мешканка будинку Ніна Князева показує свою квартиру через декілька днів після дощу. Пенсіонерка каже через сирість не вдається навіть світло увімкнути.
Аби хоч якось призупинити потік води у квартири верхніх поверхів, мешканці будинку розробили конструкцію, яка збирає воду в ємкості.
Начальник херсонського управління ЖКГ Олексій Рибаков представляє зразок матеріалу, саме так мала виглядати поверхня будівлі після ремонту. Як каже, роботи проводились за сучасною методикою. Фірма має всі відповідні сертифікати. Ніяких проблем бути не могло. Однак пізнє проведення тендеру відтягнуло початок ремонту покрівлі.
Однак ця інформація людей зовсім не тішить. Адже ремонтні роботи продовжать лише тоді, коли погода буде теплою та без опадів. А що ж тоді робити зараз? Кінця холодного сезону ще не прогнозують. Відео

Обряди та пісні зимового циклу притаманні Херсонщині

Які композиції співають у регіоні та як продемонстрували поціновувачам української пісні фольклорні та колядницькі гурти як місцеві, так і обласні. Послухати справжнє народне у музичному училищі зібралося немало людей, вільних місць у залі не було.
Сцена музичного училища об’єднала не лише фольклорні та колядницькі гурти. Херсонцям заспівав і хор Свято-Стрітенського собору. В його репертуарі – немало творів, яким не одне століття.
Учасники гурту Раденського будинку культури можуть виконати 26 пісень, які, як кажуть, співають лише у їхній місцевості. Одна з них - композиція, що зветься «Щедрий вечір».
Після співів всі перейшли до присядок та вихилясів. Прямо у холі музичного училища бажаючих навчали як треба танцювати по-справжньому: українському народному. Давали лиха закаблукам всі – від мала до велика. Відео