Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

пятница, 4 ноября 2011 г.

Волейбол. Студентські ігри. Спартакіада. Баскетбол . Волейбол. Хокей

Фінал студентських ігор з волейболу має всі шанси перетворитись на протистояння медиків. Принаймні, на стадії зональних змагань таку заявку вже зроблено. Переможцями першої зони як серед дівчат, так і серед хлопців стали волейболісти Херсонського медколеджу. У другій – юнаки бериславського медучилища і дівчата з педагогічного коледжу. На фінішну пряму вийшли й учні професійно-технічних навчальних закладів у рамках обласної Спартакіади. Серед головних претендентів на перемогу – вихованці суднобудівного ліцею, профучилища №2, комерційного училища та ліцеїв: морського та харчової промисловості.

Безпрограшну серію «Авто-Плази» перервано. У четвертому турі чемпіонату Херсона з баскетболу її здолала команда технічного університету з рахунком 79:64. За відсутності 4-х гравців основи, «автобаскетболісти» зазнають першої поразки. Програшним цей тур виявився і для господарів майданчика – команди «Держуніверситету», яка поступилась Славутичу – 57:62. Найрезультативнішим гравцем став Дмитро Попонін з ХНТУ, у його активі 26 очок та 11 підборів. Чемпіонат з 10-ма очками поки що очолює «Нова Каховка». Ця команда вже провела всі 6 ігор першого кола тому - відпочиває.

Стартувала відкрита міська ліга з волейболу. До участі заявлено 8 чоловічих команд, які розділені на дві групи, і 4 жіночих. На відміну від попередніх, цей чемпіонат вирізнився кількома «веселими» назвами учасників. Такі, як «6 кадрів» і «45 калібр». Проте за підсумками першого туру цим командам не до сміху – 6 та 7 місце в загальному заліку. У лідери одразу вийшов Антонівський «Агроспорт», який з однаковим рахунком 2:0 виграв у команд «Гопри», «Виноградово» та «КЕП». У жіночій групі на перше місце вийшли волейболістки з команди «Віват». У першій грі вони перемогли команду ХДУ - 14:25, 24:26, у другій – «Стимул» 25:22 та 25:20.

Ще одна столична команда потрапила під каток «Дніпра». У чемпіонаті України з хокею херсонці приймали вдома київську «Крижинку». У першій грі, після години безпредметного снування ареною, гості пропустили 16 шайб. Так само жалюгідно кияни виглядали і наступного дня - 13:1. За обидві зустрічі 7 разів відзначився Приймак, тричі Письмак і стільки ж закидав Кругляков. На часі Артур Приймак кращий бомбардир чемпіонату. Від старту перегонів «дніпрята» закинули 61 шайбу, пропустили – 8. Після 6-ти ігор, набравши 18 очок, підопічні Олександра Пойди вийшли на перше місце. За нами розташувались одразу три команди, які набрали по 12 пунктів, – харківська «СДЮШОР», київський «Сокіл» і дніпропетровський «Зеніт». У «Піраній» та «Крижинки» - нулі.

Відео

Погода як на долоні: як самотужки скласти прогноз

Людмила Габрук – професійний метеоролог, працювала у синоптичному центрі Херсонського аеропорту, нині викладач гідромедтехнікуму. За словами спеціаліста - варто лише озирнутися – передбачення навкруги нас. Приміром, багато чого можуть сказати форма і колір тих же хмар. Ще наші пращури орієнтувалися на зірки. Якщо ті мерехтіли, робили висновок: слід чекати на швидку зміну погоди. Досить давно прогнози роблять і за кольором зорі. Метод, можна сказати, перейшов у науку і удосконалився. На думку Людмили Габрук, якщо ви прагнете завжди бути одягненими за погодою, не варто цуратися і народних прикмет. Це досвід поколінь, в яких є чому повчитися.

Відео

Діті залишились без тепла

Ще близько року тому мешканці Зеленівки раділи -взимку їх діти навчатимуться у теплих класах, адже в учбовихзакладах встановили автономне опалення. Проте з початком цьогорічних заморозків батьки впали у відчай - дитячий садок №47 закрили через відсутність тепла. Співробітники санстанції завітали до дитсадка танаклали на заклад штраф. Взагалі без обігріву завідувач мала закрити його самостійно. Проте батьки просили жінку зачекати -усі до останнього дня сподівалися, що опалення запустять. 3 приходом холодів у тиху годину діти лягали спати уверхньому одязі, та все одно мерзли. Тепер - відігріваються вдома. Деякі батьки, йдучи на роботу, змушені залишати малечу із сусідами. Щоб з'ясувати, чому їх діти мерзнуть, дорослі зверталися до різних інстанцій. В аналогічній ситуації опинилися дитячий садок № 46 та школа №38. У селищній раді кажуть, що виділених коштів недостатньо для опалення всіх учбових закладів Зеленівки.

У Херсонському виконкомі не вдалося отримати пояснення щодо вирішення цієї проблеми. Там кажуть, що коментувати ситуацію немає сенсу, адже у дитсадку ніби ведуться роботи, обіцяють - за декілька днів він знову запрацює. А поки у Зеленівці діти все ще сидять вдома.

Відео 



Пікет у Херсоні. Херсонці вимагали саморозпуску верховної ради.

Як кажуть мітенгувальники, вони не просто зібралися на Акцію протесту, люди прийшли аби підписати Петицію про розпуск Верховної Ради. За словами пікетувальників, такі дії спричинені прийняттям в Україні ряду законопроектів.

Подібні Акції проходять не лише в Херсоні, айв інших містах України. Як кажуть люди, вони сподіваються що їх таки почують.

Учасники протесту кажуть, якщо їх звернення проігнорують, вони будуть змушені діяти більш рішуче.

Відео