Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

среда, 1 июня 2011 г.

Спорт 31.05.11

1)  Чемпіонаті області з футболу. 
 Новоспечений володар обласного кубку «Кристал» провів першу гру в Чемпіонаті області.  Підопічні Терлецького зустрілись з ФК «Темпом» з Микільського, в якого це вже третя гра.  На розвідку обидві команди витратили увесь перший тайм. А кілька невиразних атак результатів не принесли – 0:0. Натомість друга половина зустрічі відчутно відрізнялась, особливо з боку Темпа, хоча тотальне володіння м’ячем і небезпечні  атаки жодного разу не завершились взяттям воріт. Команду підвела реалізація. А от Кристалу пощастило більше: Олександр Муковозов після подачі кутового влучає в перекладину,та вже в наступній атаці з передачі Віктора Бакума забиває. На часі Кристал посідає 5 сходинку, очолює чемпіонат новотроїцька Таврія. 
 2) Велодень.
 «Пропаганда здорового та активного способу життя, екологічна альтернатива міському транспорту і створення цивілізованих умов для велосипедистів в містах»,- з таким закликом тисячі власників педальних транспортних засобів вийшли на вулиці України. Саме цього велодня вони збираються разом , аби вчергове заявити про своє існування. Тим більше, що не помітити армію велосипедистів, яка щоденно збільшується, неможливо.  Акція «Велодень» пройшла в 30-ти містах України, не винятком став і Херсон. 
 Максим Ретевой.
 Олексій Ганшин власним прикладом доводить, що на велосипеді  можна кататись не лише сидячи. Проїхавши до місця збору 75 кілометрів, втоми не відчуває, а руки , ноги, спина та інші місця - не болять. Олексій є активістом руху HPV, це там, де збираються конструктори апаратів, які рухаються за допомогою мускульної сили людини, а М-2 – це його вже 26 прототип.
 Олексій Ганшин
 Самі ж організатори велопараду кажуть, що проблема взаємоповаги  між усіма учасниками дорожнього руху не є гострою, принаймні в Херсоні. Між тим закликають як авто, так веломобілістів суворо дотримуватись правил. На відміну від Німеччини, де навіть представники органів влади не соромляться їздити на роботу на велосипеді , і де створено відповідні велоумови, в Україні ж питання відсутності велосипедних доріжок, велопарковок  і екологічної забрудненості міст, не вирішується і до тепер.
Кількість дітей, які потребують корекції мови, зростає. В Україні і Херсоні зокрема. За результатами 5-річних спостережень очевидно – якщо раніше 27 відсотків дітей мали порушення звуковимови, то сьогодні вже 45. Як вирішувати цю проблему обговорювали в Херсоні під час конференції між місцевими учителями-логопедами та фахівцями з Миколаєва. Вони спеціально приїхали до Херсона аби обмінятися досвідом. Як кажуть вчителі-логопеди, сьогодні до 40-ка відсотків дітей, які приходять в перший клас, мають проблеми з мовою. Дивитись відео на сайті ВТВ плюс

Міський голова привітав медалістів

У Херсоні золотими медалями урочисто нагородили випускників шкіл. На святі серед присутні були і почесні гості, серед них міський голова Володимир Сальдо, його заступник Сергій Черевко, та секретар міської ради Зоя Бережна. Саме з рук представників міської влади випускники і отримали свої довгоочікувані нагороди за знання. Не обійшли осторонь й батьків медалістів. Кожна родина отримала подяку від управління освіти за виховання таких розумних дітей. Випускників нагороджували  у чотирьох номінаціях: золотий дебют , мудрість та знання, творчість і натхнення, крок до успіху. Усі діти є учасниками міських та обласних олімпіад, різних конкурсів. Як зазначив міський голова, ці діти, це гордість для  Херсона. Дивитись відео на сайті ВТВ плюс

Херсон попрощався з почесним громадянином

Сьогодні обласний центр прощався з Миколою Гнатовичем Уманським. Почесний громадянин Херсона і депутат міської ради, тільки вдумайтеся, десяти скликань,  – ця людина практично до останнього дня віддавала себе життю Херсона, віддавала городянам. Двері його кабінету не зачинялися, а телефони, як робочий, так і домашній, не змовкали. Він мав вирішувати проблеми ветеранів, допомагати дітям війни, при цьому встигати на засідання координаційної ради, сесії міської ради, партійні зібрання. Уманський був всюди, де потрібен… І, що надзвичайно важливо, залишався до кінця принциповим. Важко було не помітити – коли у сесійній залі переважали якісь не ті настрої, спливали пропозиції, що, в вочевидь, не на користь Херсону і херсонцям, він просто не голосував. Коли ж справа стосувалася життєво необхідних питань, було, не витримував і виступав, переконуючи молодих колег. Адже по-іншому не міг. Він, кому пощастило працювати з двічі Героїм Радянського Союзу Олексієм Федоровим і вчитися у нього, він, на чию долю випало пройти горнило війни.
 Сьогодні Миколи Гнатовича з нами немає. Його серце зупинилося у 88-м. По дорозі до рідного Херсона, куди він поспішав, оскільки через підірване здоров’я, останнім часом мешкав у сина в Москві. Певно, відчував – йому необхідно туди, у місто, якому стільки віддав, в якому стільки створив… Світла пам'ять вам, Микола Гнатовичу… Дивитись відео на сайті ВТВ плюс

Гра під електричною напругою

Ласкаво просимо на дитячий майданчик… Щоправда, гратися малечі доведеться під електричною напругою. По вулиці 200 років Херсона 23 в обласному центрі склалася така ситуація, що виходить – бізнес важливіший за безпеку дітей. Мешканці будинку б’ють тривогу – власник магазину, вбудованого в зупинку громадського транспорту, проводить потужну лінію електропередач до своє торгівельної точки. І все б нічого, але кабель довжиною кілька десятків метрів простягатиметься над дитячим майданчиком. Люди звернулися до телеканалу ВТВ плюс, коли у дворі з’явилися підрядники. І, ясна річ, як зазвичай буває в подібних ситуаціях – думкою мешканців прилеглого будинку з приводу проведення повітряної лінії ніхто не поцікавився.

Дивитись відео на сайті ВТВ плюс