Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

вторник, 18 октября 2011 г.

Гуртом на суботник! Мікрорайон «Корабел»

Вихідний, 9-та ранку, а вони зібралися на суботник. Мешканці мікрорайону «Корабел» під мелодії радянських пісень з лопатами, граблями та відрами поспішають кожен на свою ділянку. Цей субботник люди назвали «Заботінським» - на честь колишнього директора суднобудівного заводу, почесного громадянина Херсона Всеволода Заботіна. Адже присвячений захід 60-річчю підприємства. Серед тих, хто прийшли – працівники підприємств району, школярі, та головне - заводчани та ветерани заводу, ті, хто відпрацював там не одне десятиліття. Відео

300 років Олешківської січі: очікування не виправдалися

При вході на січ гостей зустрічають «бетеери». Сучасна військова техніка і козацтво – який зв’язок між ними не зрозуміло. Втім, можливо, всюдиходи тут - заради відволікаючого фактору: поряд за парканом зі свіжої деревини – звалище будівельних відходів. Йдемо далі: хочеться побачити щось істинно козацьке, відчути дух віків, історичних подій, які прославили нашу землю. Та дарма. Крім кількох стендів з коротким описом - що то є Олешківська січ, нічого не видно.
Ближче до десятої на січі збираються гості. Захід розпочинається вчасно, шикуванням представників козацьких формувань. Їхні назви зачитують довго. Кажуть, святкувати 300-річчя Олешківської січі прибули ледь не з усієї України. З тієї ж нагоди багато для кого – ордена і грамоти. А доки звучать пафосні подяки на кшталт – «за особистий внесок у виховання підростаючого покоління і збереження історичної спадщини», сама спадщина Херсонщині не така вже й цікава. Краєзнавці б’ють на сполох – унікальне місце – територія колишньої Олешківської січі потребує вивчення, роботи археологічних експедицій. Буквально за день до святкування ювілею тут раптово наткнулися на фрагменти козацької пічі.
На сьогодні Олешківська січ носить статус Пам’ятника археології національного значення. Втім, об’єкт і досі не має чітко визначених меж. Останні розкопки тут відбувалися у 2001-му році. Ситуація мала б бентежити обласних чиновників від культури та туризму, втім, чомусь не бентежить. Відео

Реформи для міліції Херсонщини

В обласному управлінні МВС відбулася колегія у незвичному форматі. Начальник УМВС, Валерій Літвін не приховує – незвичність у відкритості. На засідання із розряду головних у відомстві запросили членів міліційної громадської ради, усіх бажаючих журналістів і що головне – рядових співробітників міліції, а не суто начальників, як зазвичай. Знову ж таки, за словами генерала – у цьому є необхідність. За результатами 9-ти місяців Херсонщина посіла одне із найперших місць за основними показниками діяльності органів внутрішніх справ. Заслуга в тому передусім співробітників, що працюють так би мовити на землі.
На зміну позитиву – те, чим міліція, м’яко кажучи, не може пишатися. На трибуну генерал запрошує начальників підрозділів, про які неоригінально кажуть – «пасуть задніх». Запитання одне – чому особовий склад не працює?
Ну і яка ж колегія без новин із Міністерства. Генерал Валерій Літвін повідомив: будуть реформи. Як і всюди в Україні, міліцію Херсонщини чекає 30-вісоткове скорочення. За рахунок цього збираються підвищити зарплату особовому складу. В органах внутрішніх справ тепер ретельніше віднесуться до присвоєння таких високих звань як полковник і генерал. А ще міліція нашого регіону візьме участь в експерименті – укрупненні райвідділів. Їх стане менше на три. Відео

Колектори обіцяють відремонтувати вже до нового року.

Як зазначають працівники, що відбудовують колектор, зазначена ділянка дуже складна з технічної точки зору. Мало того, що залізобетонні труби заповнені майже на 80 відсотків, досить ускладнює роботу високий рівень ґрунтових вод та значна глибина залягання колектора - 7,5-8 м. Саме тому підприємством було розроблено нову технологію.
Зі слів директора Міськводоканалу Ігоря Козакова, старі залізобетонні труби замінюють на нові двошарові поліетиленові. За рахунок наявності жорстких ребер труба легка для переміщення й одночасно міцна для динамічних і статичних навантажень, не поступається сталевій.
Нагадаємо, у Херсоні в минулому році провалилися два колектори. Ці ділянки відновили, але інші працювали далі, в аварійному режимі, що призвело, у березні поточного року, до нових провалів із припиненням проходження стоків. Сьогоднішній ремонт, обіцяє міська влада, надасть можливість мешканцям більше не хвилюватися з цього приводу. Та як то буде, покаже час… Відео