Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

вторник, 11 октября 2011 г.

Кабінет «Російського світу»

Подарунок від Росії херсонським школярам. На базі однієї з херсонських шкіл відкритий кабінет «Російського світу», до якого увійшли нові різноманітні книги – російської класики. Бібліотекар цієї школи - Ірина Іліаді, розповіла, що це досить унікальна колекція, і такої в Херсонській області більше не має. Підготовча робота по створенню сучасного иформаційно - бібліотечного центру проходила більш півроку. Метою, поділилася жінка, є просування російської культури та мови, підтримка мешканців, які цікавляться Росією. До того ж, вся література доволі яскрава, чим і приваблює всіх школярів.
Відвідати захід мали нагоду філологи з різних шкіл України. Тетяна Грек, вчитель міжнародної літератури, розповіла нам, що дуже рада, що змогла побачити відкриття кабінету руського світу, адже представлені книги, хоч й надруковані не так давно, та змістом не відрізняються від, всім відомих та улюблених книг радянського часу.
Книги для школи стали не єдиним подарунком, також в бібліотеці з’явилися комп’ютери та колекція класичної російської літератури в електронному варіанті, на дисках. Але, як зазначила Тетяна Грек, педагог з великим стажем, сьогодні школярі віддають перевагу сучасним технологіям, та нажаль книга для них вже не така цінна. Відео

Молоді кадри «Херсонелектротранс»

Ні для кого не секрет, що тролейбус сьогодні - непрестижний вид транспорту, він обслуговує, здебільшого, незаможні верстви населення. А якщо взяти до уваги ще відносини між підприємством і державою, то ситуація на «Херсонелектротрансі» - взагалі плачевна. Проте тут взяли курс на те, аби подолати кризу та вдихнути в підприємство нове життя. Першою ластівкою на цьому шляху став прихід до МКП «Херсонелектротранс» молодого поповнення - 12-ти курсантів у групу підготовки водіїв тролейбусів. Відео

Власники човнів будуть платити більше

Обурені люди зібралися на причалі № 9. Як кажуть, причиною цього стало підвищення нормативно грошової оцінки земельної ділянки, яка за рік збільшилась з 718-ти тисяч до 4 мільйонів гривень. Значно дорожче оцінили і вартість водної акваторії причалу, яка подорожчала у 262-ва рази.
Товариство – є лише орендатором, а згідно Закону «Про плату за землю» має виплачувати 3% від нормативно грошової оцінки землі. За новими підрахунками оренда земельної ділянки та водної акваторії коштує 20 тисяч грн. в місяць - замість двох.
Такий стрибок цін змусить керівника товариства підвищити ціни для власників човнів, тут їх - 900 осіб, з них більше половини – пенсіонери.
Причини підвищення пояснили в управлінні держкомзему. Виявляється, така ситуація склалася і на інших причалах Херсонщини, адже при попередніх нормативно земельних оцінках територію водної акваторії не враховували. І хоча відтепер доведеться платити більше, податок на землю не підвищувався..
Підвищення вплинуло на усіх! Люди кажуть відтепер всі кошти будуть йти лише на орендну землі. Відео