Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

понедельник, 26 марта 2012 г.

Туризм на Херсонщині - проблеми та перспективи

Головна тема заходу: «Розвиток внутрішнього та в’їзного туризму». Організатором зустрічі виступила Херсонська Торгово-Промислова палата.
Учасники круглого столу – всі, хто має відношення до туризму. Зокрема, власники та керівники туристичних об’єктів, розробники екскурсійних маршрутів, краєзнавці, представники навчальних кіл та громадських організацій. Ігор Цуркан, доцент кафедри туризму Херсонського державного університету, зазначає, наразі питання розвитку цієї галузі дуже актуальне. Адже проблем у цій сфері достатньо: зокрема незадовільна екологічна ситуація, відсутність належних транспортних зв’язків, а також херсонського туристичного продукту, який би знали за межами не лише області. На сьогодні, за словами фахівця, нові напрямки розвитку туризму області недооцінені.
Під час круглого столу, його учасники представили близько п’ятнадцяти проектів. Зокрема, презентували туристичні маршрути окремими куточками Херсонщини. Усі тури розраховані від одного дня до двохтижневого відпочинку. Серед них – мандрівка садибами зеленого туризму, історико-розважальними комплексами, регіональним Ландшафтним Парком «Кінбурнська Коса».
За результатами круглого столу, визначилися з першими кроками. Завдання на найближчий час - організувати інформаційно - туристичний центр та комітет з питань туризму при Торгово-Промисловій палаті, учасники яких займатимуться популяризацією туристичного продукту області по всій Україні.  Відео

Як треба працювати над підвищенням інвестиційної привабливості міста?

В обласному центрі вирішували, як розвивати та популяризувати, те що маємо. «Асканія-Нова», Чорноморський біосферний заповідник, Олешківські піски - про можливості туристичних об’єктів регіону говорили під час круглого столу в художньому музеї імені Шовкуненка.
Свої думки він висловив в рамках круглого столу «Херсонщина туристична», що відбувся у художньому музеї імені Шовкуненка. Андрій Путілов звернув увагу на проблемні моменти в розвитку туристичної діяльності нашого регіону.
Серед основних пропозицій депутата – привернути увагу до проблеми розвитку туризму якомога більше людей. Головне залучити не лише небайдужих людей, а й ініціативні громадські організації, підприємства. І найголовніше, людей, які безпосередньо пов’язані з туристичною діяльністю - туроператори, адміністрація готелів, керівники ресторанів, пансіонатів, оздоровчих і розважальних центрів, краєзнавців та представників різних національностей, релігійних конфесій Херсонщини.
Усі небайдужі люди можуть позмагатися у конкурсі «Херсон – місто сонця». Від його учасників чекають пропозицій щодо популяризації найцікавіших куточків Херсонщини. Як зазначають організатори конкурсу, проекти-переможці згодом можуть успішно працювати над підвищенням інвестиційної привабливості регіону. Подібні конкурси учасники громадського об’єднання вже оголошували, зокрема змагання на кращий логотип міста та кращий фільм про Херсон.
Як зазначає Андрій Путілов, роботи в цій сфері ще багато. Тож зупинятися на цьому учасники його організації не збираються. Каже, головне що є з ким працювати, адже ініціативних людей в Херсоні багато. Відео

25-ть років на орбіті. Про романтику справжнього рок-н-ролу від гурту «Воплі Відоплясова»

Символ української рок-музики, вони вже 25 років на орбіті й продовжують святкувати свій день народження з розмахом. Гурт з останнього дня зими мандрує Україною. Файно заспівали і в Херсоні. По справжньому народні хіти - «Танці», «Весну», «День Народження» разом з музикантами виконував весь зал. Ми зустрілися з лідером рок-гурту Олегом Скрипкою незадовго перед концертом. Він одразу зазначає – сподівається, що до однієї з пісень «ВВ» - «Були деньки» - тут поставляться по-особливому, адже ця композиція – «про рідне місто, місто Херсон», «миліше якого нема». Гастрольний тур Україною гурту «Воплі Відоплясова» - найбільший в історії групи. 23-ри міста за два місяці – і в кожному – свої родзинки – у Херсоні співають про Херсон, в інших містах – пісні, присвячені виключно їм. Крім того, «ВВ» вирішили в цей ювілейний тур поекспериментувати – до гастролей включили програму, яку Україна ще не чула, грали її лише у Франції. Тож, старі та нові пісні зазвучать по-іншому. Від ліричної та акустичної пісні до хард-року та фанку – як каже Олег Скрипка, саме під час подібних турів можна продемонструвати весь діапазон, всі можливості гурту. А представити публіці є що - за 25 років музика групи «Воплі Відоплясова» змінилася, як і її учасники. Починали як щось середнє між панком та стилем 80-их – холодною хвилею – потім уклін на хард-рок, рок-н-рол, і з початку 90-их – етніка. Наразі, за словами лідера «ВВ», потягнуло на ліричний рок. Відео