Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

среда, 7 марта 2012 г.

Випробування водою та кригою. Через що проходять єгері, аби нагодувати тварин

Але це лише за тієї умови, якщо її товщина дозволяє. Інший варіант – не менш ризикований – якщо в плавнях з’явилися промоїни, то дістаються за допомогою човнів. А вантаж в цей час у єгерів – нелегкий – за день намагаються вивезти близько тони корму. Аби тварини у пошуках їжі не провалювалися під лід, єгерям доводиться спеціально бити кригу. Корм лісники доставляють на спеціальні майданчики – таких у мисливському господарстві «Екофільтр» 26-ть – а це на території більше 3-ьох тисяч гектарів. Кожного дня тварини з’їдають майже все привезене. А годувати у мисливському господарстві є кого – тут знаходиться близько тисячі представників мисливської фауни. До того ж в цей час годування відіграє особливу роль - зовсім незабаром – приблизно через 3-4-ри тижні – у деяких з них має з’явитися потомство. Відео

Кримінальний талант: херсонські оперативники затримали аферисток

Затримані дурили літніх людей - під приводом продажу якісного трикотажу виманювали у пенсіонерів гроші.
Досвідом знайомства з аферистками ділиться одна із жінок похилого віку . Каже, кривдниць зустріла по дорозі додому. Пенсіонерка диву дається, як незнайомки з легкістю впевнили її у необхідності вкласти останні гроші у справжній непотріб. Незнайомки «всучили» їй кілька «ширпотребівських» кофтинок за ціною фірмових речей.
Власниць кримінального таланту міліція вислідила і затримала в Миколаєві, де і мешкали шахрайки. Як виявилося, одна із них раніше вже мала проблеми з законом. Відео

Депутати проти йододефіциту

Зобов’язати власників торговельних точок реалізовувати цей товар разом з кухонною пропонують депутати Верховної Ради України у новому законопроекті. Автори документу пояснюють це різким збільшенням йододефіциту серед населення. . Про поширену проблему недостатності йоду в організмі підтверджують фахівці. За словами завідуючої ендокринологічним відділенням Херсонської міської клінічної лікарні імені Тропіних Лариси Бажан, йододефіцит існує і на Херсонщині, про що свідчить низка характерних захворювань. За словами медиків, для профілактики цих захворювань людині необхідно регулярно вживати морепродукти та додавати в їжу саме йодовану сіль. Наскільки гостро бачать проблему йододефіциту херсонці та з якою інтенсивністю користується попитом цей продукт ми з’ясовували в продовольчих магазинах. Вед. з. к.: Звісно, добре, що в Україні піклуються про здоров’я нації, проте чи можна вирішити проблему таким чином? Навіть, якщо кількість пачок на полицях магазинів раптово збільшиться, чи зросте попит на цей продукт? Адже спочатку необхідно потурбуватися про запровадження інформаційної компанії та розказати українцям про користь і необхідність вживання йодованої солі. Відео

Увага! Оголошено конкурс!

Його назва - «Херсон місто сонця!». Переможець отримає подарунок – ноутбук. Конкурс проходитиме за підтримки депутата Херсонської міської ради - Андрія Путілова, який є одним із представників журі.
Дитячо-юнацьку кінофотостудію «Кінокімерія» відкрили в травні 2010 року. Її мета - відродження молодого кіноаматорства в Херсонській області, а також для об'єднання всіх тих, хто захоплюється мистецтвом кіно та фотографії. Керівниками студії є - викладач курсу фотографії Олексій Голубков та заслужений працівник культури Віктор Бикодир.
Як зазначає Віктор Бикодир, за два роки існування кінофотостудії «Кінокімерія» в Херсоні, сформувався творчий дитячо-юнацький колектив, який гідно представляє Херсонщину на Всеукраїнських та міжнародних кінофестивалях. Наприклад, минулого року учні дитячо-юнацького об’єднання прийняли участь у п’ятому Міжнародному фестивалі «Кінокімерія». Їх роботи займали визначні місця і на інших творчих конкурсах, зокрема, Фестиваль дитячого кіно «Білі ночі», що проводився у Санкт-Петербурзі та Болгарський фестиваль екологічного фільму. Аби талановита молодь змогла розвивати свої здібності й далі вихованцям студії Андрій Путілов подарував професійний комп’ютер для відеомантажу.
Діана Подолякіна – учасниця студії вже два роки, за цей час в неї з’явилося декілька власних короткометражок. Дівчина розповідає, однією з перших її картин був – мультфільм. Наразі вирішила спробувати себе у конкурсі. Як каже, це ще один крок на шляху до мрії – стати кіномайстром.
Результати конкурсу оголосять у вересні. Наостанок зустрічі з юними учасниками кінофотостудії «Кінокімерія» Андрій Путілов порадив - безпрограшна ідея для фільму – історія визначних постатей Херсона, а яскравим доповненням до короткометражної стрічки стануть прекрасні види дельти Дніпра. Під час заходу вихованці «Кінокумерії» показали депутату свої творчі доробки, а в обмін Андрій Путілов подарував історичний фільм про роки війни та видатних херсонців створений силами його громадської організації. Відео

Хокей. Чемпіонат України . Дніпро-2000(Херсон)- Сокіл-2000(Київ) – 5:2

«Дніпро-2000» – чемпіон України з хокею. Після гостьової перемоги над київським «Соколом» – 5:3, херсонці були сильнішими і вдома – 5:2. На початку зустрічі передумов для перемоги у «дніпрят» майже не було: пресинг з боку киян, тотальна розгубленість і постійне відсиджування в захисті вилилися у дві пропущені шайби. На 8-й хвилині відзначається Шелестун, на 22-й – Антон Голуб. Оговтатися підопічним Пойди вдалося лише до середини другого періоду. Після кількох безуспішних атак, на добивання встигає Андрій Миргородський – 1:2. За кілька секунд, після порушення правил голкіпером гостей Павлом Морокою, булліт реалізовує Артур Приймак. На 37-й хвилині Морока помиляється вдруге, і Олексій Болотін робить рахунок 3:2. По перерві херсонці продовжили наступ на «гніздо» «Сокола». Ростислав Савченко свій індивідуальний прохід із середини майданчика логічно завершив четвертою шайбою. І крапку в цій зустрічі поставив Микита Письмак – 5:2.

Вперше за 10 років існування херсонської школи хокею місцева команда здобула золото Національного чемпіонату. З огляду на рівень гри, який демонстрували «дніпрята» протягом змагань, а це: 19 виграшів з 20-ти і 170 шайб у воротах суперників, перемога стала закономірною.
Пойда
За підсумками сезону кращими гравцями в своїх амплуа стали захисник «Сокола» Сергій Логач і двоє з «Дніпра»: голкіпер Влад Гурко та нападаючий Артур Приймак. Крім того, до десятки кращих бомбардирів, яку з 56 очками очолив Артур, потрапили Болотін, Письмак та Бутенко.
Приймак
У найближчих планах команди – турнір у Білорусії та зустрічі з українськими командами. А зараз у команди є кілька днів на відпочинок, який вони дійсно заслужили.
 Відео