Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

среда, 6 июня 2012 г.

До Лондона - на дірявих човнах

Четверо херсонських веслувальників представлятимуть Україну на Олімпійських іграх у Лондоні. Андрій Приведа та Олександр Коновалюк у складі вісімки здобули таке право ще в минулому році. Артем Морозов та Дмитро Михай вибороли ліцензії лише кілька тижнів тому. На кваліфікаційній регаті, яка відбулася в швейцарському місті Люцерн, наші академісти прийшли другими, поступившись 33 сотими італійському дуету і випередивши на 53 сотих двійку з Азербайджану.
Дмитро Михай
Реклама в Херсоне
Ейфорія від здобутих ліцензій зникає одразу, коли мова заходить про умови, в яких тренуються наші спортсмени: десятки разів клеєні човни, які випущені задовго до народження самих олімпійців, відсутність тренувальних костюмів і мінімальних коштів на підготовку. Артем Морозов з дружиною Катериною, яка, до речі, теж виступатиме в Лондоні, до сих пір не мають власного житла і з малою дитиною потикаються по родичах. Хоча, як і більшість спортсменів, розповідати про проблеми на камеру не наважується. Головне на часі – посилені тренування, аби витримати олімпійську конкуренцію.
Артем Морозов

«Чотири спортсмени – це не межа», – каже один з тренерів хлопців Олександр Бакарасев. Мала всі шанси виступити на туманному Альбіоні учасниця пекінських ігор Олена Олефіренко, але фінансів на підготовку не знайшлося. До прикладу, у Дніпропетровську, де веслування – спорт №1 і куди переїжджають наші академісти, губернаторська премія за золото Чемпіонату Світу складає 200 тис. грн. Херсонські суми на цьому фоні просто смішні.
Олександр Бакарасев
Праця, фанатизм і бажання – лише завдяки цим складовим і всупереч усьому спортсмени досягають результатів. Натомість, наші чиновники переконані, що в Україні національна валюта – це грамоти, подяки і різного роду макулатура, якою вони щедро обдаровують спортсменів за їхні здобутки. Відео


Комментариев нет:

Отправить комментарий