Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

вторник, 24 апреля 2012 г.

Продукція дитячої молочної кухні все ж таки подорожчає. Чому – відповідають місцеві чиновники

Таку неприємну новину журналістам озвучили на прес-конференції. Заступник Херсонського міського голови Сергій Черевко, кажучи про причини, зазначає – не змінювати ситуацію навколо вартості продукції не можуть. За його словами, це виконання вимог бюджетного законодавства. У Херсоні каші, молоко, сир та кефір через спеціальні роздаткові пункти отримують близько семисот малят віком від 6-ти місяців до 2-ох років. В Україні дитячих молочних кухонь залишилося не так багато. Технологію приготування продукції херсонської називають унікальною, адже тут використовують культуру живих кефірних грибків. Ось вони – нові ціни, на екрані – найменування продукції та її вартість з 1-го травня. Якщо, приміром, за одну порцію сиру у 50 грамів на день родини сплачували майже 3 гривні, то з наступного місяця він коштуватиме вже 5-ть 47-ім. Нова вартість пляшечки солодкого кефіру – три гривні 14-ть копійок, замість гривні 46-ти. Не зважаючи на подорожчання, херсонські чиновники впевнені – батьки на здоров’ї своїх малят економити не будуть. Представники міської влади підкреслюють – дитяча молочна кухня – структура, що не може мати в собі елемент рентабельності та запевняють, що намагатимуться знайти варіант часткової компенсації та на 15-20 відсотків здешевити вартість продукції. А тим часом, як показало наше попереднє опитування, херсонські мами та бабусі не настільки впевнені в тому, що зможуть купувати малечі харчування за новими цінами. Відео


Комментариев нет:

Отправить комментарий