Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

пятница, 2 декабря 2011 г.

Перше грудня – міжнародний день боротьби зі СНІДом

В Україні перший випадок захворювання на СНІД виявили саме у Херсоні в 1987 році. Для країни це і стало точкою відліку. На сьогодні в обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом офіційно зареєстровані три тисячі одна особа з синдромом набутого імунодефіциту.
Наталя Мєлєнтьєва на черговому прийомі у лікаря. Не пропускає жодного візиту. На обліку у центрі профілактики та боротьби зі СНІДом жінка ще з 98-го року. Про те, що інфікована, дізналася на сьомому місяці вагітності. Тоді ще двадцятитрирічна дівчина, навіть уявити не могла, звідки в неї така страшна хвороба. Як виявилося згодом, інфекцію отримала від чоловіка.
Від сина жінка не відмовилася. Зараз хлопчику 13 років. І що найголовніше, хворобу в нього не виявили. Для Наталі дитина стала стимулом для того, аби жити далі, радіти кожному дню. Адже попереду в неї ще багато випробувань. Постійна боротьба з недугою, плітки односельців.
Понад 77% серед ВІЛ-позитивних - українці працездатного віку від двадцяти п’яти до п’ятдесяти років. Лікарі констатують, про свій статус знає лише кожен четвертий інфікований. Головним чинником розповсюдження СНІДу залишається - незахищені статеві стосунки, а вже потім вживання ін`єкційних наркотиків та від матері до дитини.
Як стверджують лікарі, наразі ситуація дещо покращується. Якщо в 2010-му виявили 594 випадки захворюваності на СНІД, то цього річ – 556. Зниження спостерігається. Але найбільша перешкода залишається. Це недовиконання профілактичних програм.
Зазвичай в нашій країні про серйозні проблеми згадують лише у пам’ятні дати. Однак СНІД - це не просто проблема, це загроза, про яку треба пам’ятати завжди. Відео

Комментариев нет:

Отправить комментарий