Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

среда, 2 ноября 2011 г.

Міжнародний турнір пам’яті Олександра Береша.

Міжнародний турнір зі спортивної гімнастики пам’яті Олександра Береша відбувся. Щороку змагання збирають одних з найсильніших атлетів не лише України, а й Росії, Молдови, Білорусі. Не винятком став і цьогорічний захід. На жаль, не всі друзі Олександра знайшли змогу приїхати до Херсона, тим не менше всесвітньовідомі гості все-таки були. Зокрема, чемпіони та призери Олімпійських ігор різних років: Олександр Світличний, Богдан Макуц, головний суддя змагань, і гімнастка Лілія Подкопаєва.

З запрошених спортсменів на турнір прибули 29 учасників. Серед них представники збірної України, чемпіони Росії, майстри спорту міжнародного класу. Незмінному організатору змагань Світлані Береш з року в рік вдається зібрати небайдужих людей, які допомагають у проведенні турніру. Попри запрошення перенести меморіал до столиці, Світлана вчергове наполягає на необхідності розвивати спортивну гімнастику (вид спорту, яким жив Олександр Береш) саме в Херсоні.

Лілія Подкопаєва, як ніхто інший, знає про всі труднощі в організації турнірів і, як наголосила колишня спортсменка, вона схиляє голову перед наполегливістю Світлани Береш. У той час, коли держава майже кинула напризволяще український спорт, ця жінка не втомлюється підтримувати пам'ять про Олександра і одночасно боротися за розвиток гімнастики нехай і в такому невеликому місті як Херсон.

Через травму не зміг виступити один з головних претендентів на медалі – херсонець Олександр Якубовський. Наш Олег Коломийчук став третім на перекладині і 8-м в абсолютному заліку. Переможцем в «абсолюті» був луганчанин Максим Семянків. У вільних вправах, махах на коні та опорному стрибку кращим став Олег Верняєв. На кільцях та перекладині – чемпіон Росії Дмитро Баркалов. Бруси виграв чемпіон молодіжних Олімпійських ігор у Сінгапурі Олег Степко.

Відео

Комментариев нет:

Отправить комментарий