Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

четверг, 15 декабря 2011 г.

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Серед нас ще є ті люди, хоча їх з кожним роком стає менше, в яких слово «Чорнобиль» викликає справжню біль.
Здавалося, ще вчора він - випускник Ленінградського пожежно технічного-училища, а вже сьогодні сам читає лекції з пожежної безпеки. Андрій Кремзель вчить тому, що знає сам, він пожежник зі стажем - 36 років. Як гасити пожежі знає не лише в теорії. Однак найголовніша та найстрашніша практика в його житті була в самому Чорнобилі.
У 1987 році центральним апаратом пожежної охорони Радянського Союзу був створений зведений загін з охорони Чорнобильської атомної станції, який формувався з пожежників різних регіонів країни. Їх налічувалося 6217 осіб, зокрема 103 з Херсонщини. Серед них Андрій Миколайович, який очолив штаб протипожежної служби по ліквідації аварії на ЧАЕС.
Коли Андрій Кремзель прибув до Чорнобиля йому було 49 років. Він покинув родину на півтора місяці. І хоча, він розумів, що це відрядження нічого доброго не принесе, відмовитися не міг, як каже, мораль не дозволяла.
Як каже Андрій Миколайович, пам'ять з часом стирає деталі. Але забути все пережите - неможливо. Та чи потрібно? Адже саме завдяки таким героям, їх подвигам та великому альтруїзму, проявленому 25 років тому, ми живемо сьогодні. Нажаль деякі вже цього не пам’ятають, а деякі взагалі не хочуть пам’ятати. Відео

Комментариев нет:

Отправить комментарий