Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

понедельник, 23 апреля 2012 г.

На вітрильній яхті команда українців обігнула земну кулю

У Херсоні для чотирьох киян-мандрівників замкнулася петля навколо землі. Вони перші та єдині вітчизняні яхтсмени, які подолали найскладніші метеорологічні умови - близько 15-ти тисяч кілометрів водного простору Атлантичного океану, в зимовий час пройшли протокою Дрейка та подолали саму крайню точку Южно-Американського континенту Мис Горн!
Перепливши десятки морів, завітавши до різних країн світу, яхтсмени завершують подорож рідними містами. Зовсім нещодавно пришвартували «Купаву» на набережній Херсона.
Команда з чотирьох киян розпочала свій маршрут у листопаді 2009-ого. Під час експедиції на деяких ділянках маршруту її склад змінювався. Планували експедицію на 14-18 місяців, та через технічні проблеми, а також погодні умови, плавання трохи затягнулося. Як зізнаються усі яхтсмени, така подорож навколо світу – мрія з дитинства. Готувалися до плавання близько півроку. Спочатку планували дійти до берегів Антарктиди, однак погодні умови змусили змінили курс.
Під час подорожі з мандрівниками відбулося багато пригод: яхтсменам навіть вдалося двічі оминути морських піратів. Як кажуть члени команди, про те що будуть складнощі - вони передбачали завчасно, до плавання готувалися фізично так і морально. На питання чи була думка відмовитися відповідають твердо «ні»!
Побудовано судно 25-ть років тому. Назву обрали не дарма. Якщо зазирнути у тлумачні словники, то словом «Купава» - іменують водяну лілію. Та як розповів капітан, звернулися і до міфології. «Купава» - найголовніша русалка. Не дарма кажуть, як судно назвеш, так воно й попливе. Водяна царівна напророкувала успіх в експедиції. Однак на цьому Юрій Бондар не збирається зупинятися, каже, що вже через три роки відправиться в нову навколосвітню подорож. Відео

Комментариев нет:

Отправить комментарий