Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

пятница, 11 мая 2012 г.

Не було би щастя, та нещастя допомогло. У Подокалинівці відновили ФАП

Світлі просторі кабінети та нове високоякісне обладнання – для мешканців села Подокалинівка нещодавно відкрили новий фельдшерсько-акушерський пункт. Як кажуть: не було би щастя, та нещастя допомогло. У січні минулого року приміщення старого ФАПу згоріло дотла. А разом з ним - столи для огляду та обладнання. Тож розпочати будівництво нового медичного закладу необхідно було вкрай короткий термін.

Як розповів Сергій Шургай, нове приміщення для пункту знайшли одразу, ним стала будівля, в якій розміщувалася контора колишнього радгоспу. А ось облаштувати в ньому ФАП вдалося не одразу. Будівля стояла майже без покрівлі, а електро- та газопостачання було відсутнє взагалі. Кошти для нового медичного закладу виділили з бюджетів селища, району та області – близько 500-от тисяч. Також селищний голова зазначив про велике значення мала й спонсорська допомога – 63-ти тисяч гривень, з них близько половини назбирали місцеві жителі. Усі роботи тривали майже рік.
Наразі в пункті обладнали 10-ть кабінетів, один поки що пустує. Яна Матрушевська каже, найближчим часом це приміщення сподіваються виділити під аптеку. Тож, за наявністю нового приміщення та обладнання, медичному закладу Подокаланівки залишається тільки розширятися.
Чого не скажеш про інші ФАПи області, які теж вже давно потребують нового приміщення. Крім цього фінансові затрати необхідні для забезпечення закладу транспортом, зв'язком, холодильниками і навіть лікувально-діагностичним обладнанням. До того ж існує проблема з кадрами – на усі медзаклади лікарів не вистачає. Відео

Комментариев нет:

Отправить комментарий