Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

среда, 23 мая 2012 г.

Чотирнадцятий фестиваль «Мельпомена Таврії» відкрили білоруси

«Янка Купала. Кола раю» - драматична історія однієї людини – відомого поета Білорусії та про непростий та суперечливий час, в якому опинилося декілька народів. На сцені Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша - повномасштабна історична драма.

Історію про життя білоруського класика у Республіканському театрі білоруської драматургії приурочили до 130-річчя від дня народження поета. Як розповіла Світлана Науменко, автор і режисер-постановник вистави, за жанром дійство виходить за рамки історичної драми. В основу постановки лягли не лише твори Купали, але й газетні публікації, листи і навіть протоколи допитів. Як зазначає авторка, аби зібрати всі відомості - знадобилося півтора року режисерської роботи.
У виставі зайнято більше чотирнадцяти дійових осіб. Головну роль виконує Денис Паршин. У Білоруському театрі драматургії актор працює вже десять років – розпочинав із казкових героїв наразі грає здебільш драматичні ролі, серед останніх – Раскольніков та Янка Купала. Як кажуть у театральному колективі, з образом народного класика за зовнішньою схожістю не просто співпадає, а наче двійник.
Заснували Республіканський театр білоруської драматургії в 1990 році, та не зважаючи на це, білоруським колективом поставлено вже близько ста прем’єр. Серед вистав й світова драматургія: Шекспір, Чехов, Булгаков. Наразі посаду директора театру займає Ігор Сігов, відомий у Білорусії актор театру та кіно. Щодо фестивалю «Мельпомена Тавріїї», то білоруський колектив у заході бере участь з 2006-ого року.
Республіканський театр добре відомий не тільки в Білорусі, а також в Росії, Англії, Польщі, Румунії, Єгипті. На рахунку колективу численні "гран-прі" і престижні нагороди міжнародних та республіканських фестивалів театрального мистецтва. Відео

Комментариев нет:

Отправить комментарий