Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

понедельник, 7 мая 2012 г.

Наперекір весні платани на головній площі міста не зеленіють

Як тоді повідомили у прес-службі облдержадміністрації: зробили це для формування незвичайної форми крони. Роботи проводилися під керівництвом фахівця з ландшафтного дизайну, ідею запозичили у закордонних дизайнерів. У кінцевому результаті херсонці мали побачити приблизно таку картину.
Однак, минає вже третій місяць весни, а платани на площі майже не зазеленіли. Наразі їх голі гілки зовсім не прикрашають центр міста.
Херсонець Веніамін Тихонов за фахом дендролог, цій справі присвятив близько років. Як каже, обрізку дерев бачив на власні очі. Обурення одразу висловив у місцевій газеті. Як розповів науковець, формувати "незвичайну форму крони" платанів, особливо в такому пізньому віці, дуже небезпечно. Існує висока ймовірність їх загибелі вже в найближчі роки. Дендролог зазначає, говорити про кінцеві висновки ще зарано, однак підтвердження про негативні результати вже є.
Як розповів науковець, платани на площі Свободи висадили ще в кінці 50-х років. Головні функції дерев - обрамлення та декорування площі. Ще рік тому розлогі крони платанів створювали в спеку тінь і прохолоду, а також захищали від пилу, газів та шуму.
Чи довго ще дерева на головній площі міста залишатимуться оголеними – на це питання відповідь неостаточна. Херсонцям необхідно трохи почекати. А там вже стан дерев буде видно й неозброєним оком. Відео

Комментариев нет:

Отправить комментарий