Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

среда, 16 мая 2012 г.

Капітального ремонту потребують не лише міські автодороги

До 10-ти сантиметрів у глибину і до метра в ширину - і так декілька кілометрів. вибоїни на дорозі Великі Копані – Подокалинівка – Стара Маячка можна вимірювати без лінійки. Це типова автодорога обласного значення, яка вже давно потребує капітального ремонту. Олександр Бондаренко розповідає, щодня він пересікає цю ділянку два-три рази, аби уникнути автомобільних пошкоджень доводиться навіть опановувати новий стиль водіння.
Маневрувати доводиться не лише водіям легкових автівок, також страждають вантажоперевізники та ті, хто керує рейсовими автобусами. Серед місцевих жителів навіть пішла чутка, що пасажироперевізники планують відмовитися від єдиного маршруту на цій ділянці Стара Маячка – Херсон. Люди захвилювалися, адже автобус проходить через декілька селищ. І хоча водії поки що цю версію спростовують, все ж таки кажуть, їздити за цією дорогою - вже увірвався терпець.
Як кажуть люди, хоча дорога і потребувала ремонту, їздити до цієї зими було легше, наразі оминути ями взагалі не вдається. Аби привернути увагу до свої проблеми, люди на чолі з селищним головою направили лист до обласної служби автомобільних доріг.
Як кажуть у службі автомобільних доріг області, про проблемну дорогу Великі Копані – Подокалинівка – Стара Маячка знають. До того ж зазначають, вона вже давно потребує не часткового ремонту, а капітального. Та як кажуть, існує один головний нюанс – недофінансування. За словами начальника служби Миколи Савченко, для реконструкції зазначеної дороги, за попередніми підрахунками, знадобиться півмільйона гривень. До ремонту зазначеної дороги планують приступити в червні-липні. Та як зазначають, через брак коштів, поки що можна розраховувати лише на поточну реконструкцію.
Протяжність автомобільних доріг загального користування в Україні становить сто шістдесят девять з половиною тисяч кілометрів, у тому числі: державного значення – трохи більше двадцяти тисяч та місцевого значення – до ста п’ятдесяти. При цьому, як зазначають у Державній службі автодор, більше 70-ти відсотків українських доріг загального користування потребує капітального ремонту. Відео

Комментариев нет:

Отправить комментарий