Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

четверг, 26 апреля 2012 г.

Скільки коштує лікування через «Лікарняну касу»?

В народі її також називають аналогом медичного страхування. Наразі в об’єднані налічують близько двох тисяч херсонців, серед них Іван Гнітецький. Як розповідає, до організації вступив більше шести років. Зазначає, все задовольняло – комфортність сплати, кількість та якість медикаментів, а також швидкість видачі допомоги. Однак лише до цього року.
«Лікарняна каса» існує виключно за рахунок членських внесків, зазвичай херсонці сплачують не менше 20-ти гривень на місяць. Іван Гнітецький вносив по 30-ть. Як каже, коли підписував договір, умови членства були такими: при необхідності лікування він міг безкоштовно отримувати медпрепарати, оплачувалися вони за благодійні внески. Сума, на яку купувалися медикаменти не мала перевищувати подвійний розмір
Аби з’ясувати, як насправді виглядає ситуація, ми звернулися до Голови правління обласної благодійної організації Лариси Лемець. За словами медика, у «Лікарняній касі» діють відповідно певного положення. Згідно документу, члени об’єднання можуть лікуватися не виходячи за межі певного ліміту – 400-та гривень.
Якщо конкретніше до нашого випадку. Лариса Лемець каже, з тими членами «Лікарняної каси», які сплачують більше 20-ти гривень на місяць, усі питання вирішуються індивідуально. Ці херсонці, за її словами, здебільшого можуть розраховувати на фірмові препарати.
На сьогодні в різних містах України функціонує понад 200-ті «лікарняних кас». Їх завдання забезпечити жителів доступною і якісною медичною допомогою. Як приклади успішної реалізації називають Житомирську та Полтавську області. Такі благодійні організації успішно діють у Німеччині, Швейцарії, Франції, та в інших європейських країнах. Відео

Комментариев нет:

Отправить комментарий