Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

пятница, 27 апреля 2012 г.

Як у Херсоні вшанували чорнобильців

Ветерани Вітчизняної війни, афганці та чорнобильці – їх більше ста. У стінах Херсонського механічного заводу зустрілися всі ті, кого без перебільшення можна назвати героями. Зібралися, аби згадати про подвиги та альтруїзм проявлений багато років тому. А особливо - вшанувати тих, хто опинився у самому пеклі тієї страшної ночі 26-того квітня 86-ого року.
Після аварії на Чорнобильській АЕС минуло більше чверті століття. В пам’яті кожного - сотні спогадів та десятки історій. Херсонець Володимир Дунаєв був майже у самому пеклі Чорнобиля. На місце трагедії чоловік прибув через рік, пробув там більше трьох місяців, він підіймався 16-ть разів на дах четвертого реактору. Як каже херсонець, з кожним роком згадувати про ці страшні події все дедалі складніше. Хтось спогади чорнобильця не сприймає, деякі ж просто не хочуть вірити. Зазначає, забула країна своїх героїв.
Ще зовсім нещодавно люди, що ліквідували аварію, - були героями великої країни Радянського Союзу. Про них говорили, їх подвиги шанували. Наразі все зовсім інакше - проблеми чорнобильців в Україні стали не зовсім доречними. Як каже депутат Херсонської міської ради Андрій Путілов, сьогодні цим людям, як ніколи, потрібна підтримка та увага. Путівки до дитячого табору «Прибережний» - такий подарунок отримали двадцятеро дітей та онуків ветеранів війни, афганців та чорнобильців від депутата. Відео

Комментариев нет:

Отправить комментарий