Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

среда, 11 апреля 2012 г.

Уроки благодійності

Гачок та декілька мотків ниток. Учениці школи № 50 на уроках праці опановують техніку в’язання гачком. Повітряна петля, стовпчик без накиду - за 45 хвилин близько десяти квіточок. Одна до одної і в руках старшокласниць утворюється в’язаний плед - подарунок вихованцям херсонського дитячого будинку «Малятко».

Ілона Оніщук, вчитель праці, каже дівчата працюють не покладаючи рук. Головна причина полягає не лише в тому, що більшості ученицям до вподоби саме ця техніка, а й те, що вони знають - їх робота принесе користь.
Таку акцію в школі № 50 проводять вже вдруге. У минулому році дівчата зв’язали три покривала, на цей раз сподіваються зробити не менше. Як каже Ілона Оніщук, така робота має декілька дуже важливих цілей, зокрема навчити дівчат в'язати гачком, залучити їх до колективної роботи, та найголовніше, ознайомити з такою проблемою, як покинуті діти.
Олександра Корольова, учениця восьмого класу, наразі працює над шостою квіткою. Кожну робить впродовж одного уроку. Як зазначає, складнощів у роботі не має – техніка зовсім не складна. Додає, чим акуратніше буде зроблена кожна деталь, тим краще виглядатиме плед в цілому. Саме так і має виглядати подарунок, зроблений своїми руками.
Закінчити роботу дівчата збираються до травня. Та, як кажуть, лише пледом обмежаться. Школярки також планують на уроках праці в різних техніках виготовити іграшки. Коли всі вироби будуть готові, їх виставлять на шкільному благодійному ярмарку, кошти зібрані з продажу разом з пледом віддадуть до дитячого будинку. Відео

Комментариев нет:

Отправить комментарий