Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

четверг, 15 марта 2012 г.

В Херсоні - мощі відомих чудотворців

Зокрема, у ковчегу – частки апостола і євангеліста Луки, мучеників Пантелеймона та Антипи, святителя Луки Кримського. За життя ці Святі угодники прославилися в усьому світі здібностями зцілювати.
Існує багато історій та легенд, про те, як ці святі здійснювали чудеса зцілень від різних хвороб і недуг. Розповідають, що вони усе життя жили по Слову сина Божого: «Хворих недужих, прокажених очищайте, мертвих воскрешайте, бісів виганяйте; даром отримали, даром давайте». Поставши після смерті перед Небесним Отцем, цілителі отримали особливу благодать. Їх удостоїли бути заступниками перед Богом в позбавленні від скорботи і тілесних недуг.
Серед сучасників у храмі можна приклонитися останкам святителя Луки Кримського - архієпископа і одночасно лікаря-хірурга. Він також відомий в медицині, завдяки успішно проведеним операціям та написаній книзі - «Нариси гнійної хірургії».
Сотні херсонців поспішають до храму. Кожен зі своїм проханням, люди моляться за своє здоров’я, та близьких. Вірять, чудотворці, як і раніше, чують молитву кожного. Херсонка Наталя Лещенко каже, потрібно пам'ятати: молитися святим слід з вірою в їх силу, словами, що йдуть з самого серця, тоді обов’язково диво здійсниться. Мощі святих перебуватимуть у Свято-Духівському кафедральному соборі до 25 березня. У ці дні в храмі проходитимуть і молебні про зцілення болящих. Відео 

Комментариев нет:

Отправить комментарий