Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

вторник, 13 марта 2012 г.

Магнітні бурі тривають

За повідомленням фахівців, найточніший прогноз цього явища – на 3-денний період, тож найближчим часом збудження магнітосфери очікується 17 та 18 березня. У Херсонському планетарії зазначають, проблема взаємодії Сонця та Землі була і залишається на сьогодні актуальною.
На сьогоднішній день вчені довели беззаперечний вплив магнітних бурь на життєдіяльність людського організму. У дні сонячної активності метеозалежні та ті, хто має проблеми з серцево-судинною системою можуть відчувати головний біль, зниження або підвищення артеріального тиску, загальну слабкість та втомлюваність. У такі періоди краще уникати важких фізичних навантажень, обмежити вживання алкоголю, жирної та солодкої їжі, а також проводити більше часу на свіжому повітрі.
Сам термін «магнітна буря» з’явився ще у 16 столітті. Першими його почали вживати моряки, побачивши дивні коливання стрілки на компасі без відомих для того причин. Існує також низка цікавих теорій щодо циклів сонячної активності. Науковці пов’язують магнітні бурі з різноманітними природними катаклізмами, епідеміями, соціальними потрясіннями. Наприклад, до таких подій відносять і легендарну катастрофу «Титаніка», масштабні світові революції, а також страшне цунамі та землетрус у Японії, що сталися минулого року. Відео

Комментариев нет:

Отправить комментарий