Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

среда, 1 июня 2011 г.

Спорт 31.05.11

1)  Чемпіонаті області з футболу. 
 Новоспечений володар обласного кубку «Кристал» провів першу гру в Чемпіонаті області.  Підопічні Терлецького зустрілись з ФК «Темпом» з Микільського, в якого це вже третя гра.  На розвідку обидві команди витратили увесь перший тайм. А кілька невиразних атак результатів не принесли – 0:0. Натомість друга половина зустрічі відчутно відрізнялась, особливо з боку Темпа, хоча тотальне володіння м’ячем і небезпечні  атаки жодного разу не завершились взяттям воріт. Команду підвела реалізація. А от Кристалу пощастило більше: Олександр Муковозов після подачі кутового влучає в перекладину,та вже в наступній атаці з передачі Віктора Бакума забиває. На часі Кристал посідає 5 сходинку, очолює чемпіонат новотроїцька Таврія. 
 2) Велодень.
 «Пропаганда здорового та активного способу життя, екологічна альтернатива міському транспорту і створення цивілізованих умов для велосипедистів в містах»,- з таким закликом тисячі власників педальних транспортних засобів вийшли на вулиці України. Саме цього велодня вони збираються разом , аби вчергове заявити про своє існування. Тим більше, що не помітити армію велосипедистів, яка щоденно збільшується, неможливо.  Акція «Велодень» пройшла в 30-ти містах України, не винятком став і Херсон. 
 Максим Ретевой.
 Олексій Ганшин власним прикладом доводить, що на велосипеді  можна кататись не лише сидячи. Проїхавши до місця збору 75 кілометрів, втоми не відчуває, а руки , ноги, спина та інші місця - не болять. Олексій є активістом руху HPV, це там, де збираються конструктори апаратів, які рухаються за допомогою мускульної сили людини, а М-2 – це його вже 26 прототип.
 Олексій Ганшин
 Самі ж організатори велопараду кажуть, що проблема взаємоповаги  між усіма учасниками дорожнього руху не є гострою, принаймні в Херсоні. Між тим закликають як авто, так веломобілістів суворо дотримуватись правил. На відміну від Німеччини, де навіть представники органів влади не соромляться їздити на роботу на велосипеді , і де створено відповідні велоумови, в Україні ж питання відсутності велосипедних доріжок, велопарковок  і екологічної забрудненості міст, не вирішується і до тепер.
Кількість дітей, які потребують корекції мови, зростає. В Україні і Херсоні зокрема. За результатами 5-річних спостережень очевидно – якщо раніше 27 відсотків дітей мали порушення звуковимови, то сьогодні вже 45. Як вирішувати цю проблему обговорювали в Херсоні під час конференції між місцевими учителями-логопедами та фахівцями з Миколаєва. Вони спеціально приїхали до Херсона аби обмінятися досвідом. Як кажуть вчителі-логопеди, сьогодні до 40-ка відсотків дітей, які приходять в перший клас, мають проблеми з мовою. Дивитись відео на сайті ВТВ плюс

Комментариев нет:

Отправить комментарий