Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

понедельник, 5 декабря 2011 г.

Нелегальне працевлаштування - для українців звична справа

Дмитро Постолюк вже більше півроку закінчив один із Херсонських ВУЗів. Магістр за рівнем освіти, будівельник за фахом. Виробничу практику декілька раз проходив у Сполучених штатах Америки, тож хлопець має досвід роботи. Здавалося б, у нього багато перспектив для отримання роботи за фахом. Однак хлопець, маючи диплом та досвід влаштуватися офіційно майже не можливо.
За даними експертів Світового банку, близько чверті працевлаштованих громадян України працюють без офіційного оформлення трудових відносин. Такі показники ставлять Україну на сто сорокове місце серед ста п’ятдесяти одної країни світу за обсягами тіньової економіки. Юристи зазначають, більшість з неформально зайнятих українців - працюють в приватних селянських господарствах.
У роботодавців є декілька причин аби відмовити у легальному працевлаштуванні: бажання нажитися, високі податки та через оформлення великої кількості відповідних документів. Найголовніше, що більше витрачають ті, хто погоджуються працювати на умовах неофіційних трудових взаємовідносин.
Дмитро Постолюк впевнений, це проблема не лише роботодавців та тих, хто наймається працювати. Це проблема держави. Через брак коштів, відсутність достатньої кількості робочих місць, українцям доводиться погоджуватися на ті умови, що є або шукати місце під сонцем закордоном. Україна в будь-якому випадку лише в мінусах. Відео

Комментариев нет:

Отправить комментарий