Новини - Телерадіокомпанія ВТВ плюс

Ваш улюблений проект на ВТВ плюс?

четверг, 8 декабря 2011 г.

Місцеве самоуправління на Херсонщині: школа виживання

Екскурсію територією ввіреної сільради він розпочав із місцевого клубу. Сільський голова с. Добропілля у Голопристанському районі Сергій Зуденков звертає увагу – це тільки з центральної частини фасаду приміщення осередку культури ремонтується, встановлено пластикові вікна. З тилу – зовсім інша картина. На капітальні роботи необхідно не менше 250-ти тисяч гривень. Для сільради – кошти не підйомні. Директор сільського клубу розповідає – через відсутність опалення у приміщенні змушений скорочувати святкову новорічну програму до мінімуму. У залі не можливо висидіти. А ще працівники від культури моляться Богу, щоб не пішов дощ, інакше знову заллє сцену.
Через брак фінансування потерпає і сільська медицина. Добропільська амбулаторія – колишня лікарня зі стаціонаром на 25 ліжок і штатом у 35 чоловік. Сьогодні тут роблять фізпроцедури та прості обстеження – лабораторія працює раз на тиждень. Місцеві медики кажуть, добре, що хоч це вберегли, але потреби населення значно більші.
Картину, що відображає можливості місцевого самоврядування, доповнює дорога. Восьмикілометровий в’їзд до села не ремонтувався з кінця 80-х. На новий асфальт потрібні мільйони. У місцевому бюджеті об’ємом трохи більше мільйону, і це з урахуванням трьох сіл, що при Добропільській раді, коштів на дороги – катма. Ледь вистачає покрити захищені статті. Одним словом, замість того, щоб повернутися до села обличчям, держава поки що – десь з іншого боку. Місцевому ж самоврядуванню – не до сподівань та очікувань. Йому б вижити. Що, власне, цілком можливо. Головне, аби не заважали. Відео

Комментариев нет:

Отправить комментарий